Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
100 gram oda ısısında tereyağı (Veya margarin)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudraşekeri
2 adet yumurta ( 1 inin sarısı üzerine sürmek için )
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (kontrollü eklenecek)
Şerbeti için :
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
Uygun bir tencereye şekeri ve suyu alalım ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
Kaynamaya başlayınca içine limonun suyu sıkalım ve 15 dakika kadar orta ateşte kaynatalım.
Diğer tarafta karıştırma kabına tereyağını ,sıvı yağı ,yumurtayı,şekeri, irmiği, kabartma tozunu ,vanilyayı ekleyip karıştıralım. Azar azar unu ek ederek kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edelim.
Hamuru cevizden biraz büyük modüller koparıp elimizle hal verip tepsiye aralıklarla yerleştirelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp tam ortalarına birer fındık yahut bademi biraz bastırarak yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 25 – 30 dakika pişiriyoruz.
Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika sonra soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz.
Şerbetini çekmesi için üzerine öbür bir tepsi ile kapatıyoruz.
İsterseniz antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
100 gram oda ısısında tereyağı (Veya margarin)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı pudraşekeri
2 adet yumurta ( 1 inin sarısı üzerine sürmek için )
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un (kontrollü eklenecek)
Şerbeti için :
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon
Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle tatlımızın şerbetini hazırlayalım ve soğumaya bırakalım.
Uygun bir tencereye şekeri ve suyu alalım ve karıştırarak şekerin erimesini sağlayalım.
Kaynamaya başlayınca içine limonun suyu sıkalım ve 15 dakika kadar orta ateşte kaynatalım.
Diğer tarafta karıştırma kabına tereyağını ,sıvı yağı ,yumurtayı,şekeri, irmiği, kabartma tozunu ,vanilyayı ekleyip karıştıralım. Azar azar unu ek ederek kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edelim.
Hamuru cevizden biraz büyük modüller koparıp elimizle hal verip tepsiye aralıklarla yerleştirelim.
Üzerine yumurta sarısı sürüp tam ortalarına birer fındık yahut bademi biraz bastırarak yerleştirelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri altın sarısı rengini alana kadar yaklaşık 25 – 30 dakika pişiriyoruz.
Pişen şekerpareleri fırından alıp 2 dakika sonra soğuyan şerbeti üzerine döküyoruz.
Şerbetini çekmesi için üzerine öbür bir tepsi ile kapatıyoruz.
İsterseniz antep fıstığıyla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı