Şekerpare

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
250 gram margarin (oda sıcaklığında)
1 adet yumurta
Yarım su bardağı irmik
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
3 -3,5 su bardağı un (ele yapışmayacak kıvamda olmalı )
Şerbet için;
3 su bardağı şeker
4 su bardağı su
2-3 damla limon
Üzeri için;
Fındık (ceviz badem de tercih edebilirsiniz)

Şekerpare Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Şerbet için şeker ve su tencereye konulup kaynatılır.
Daha sonra limon damlatılıp 10-15 dk daha kısık ateşte kaynatılmaya devam edilir.
Şerbet ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
Hamur için un ve kabartma tozu hariç tüm malzemeler konulup karıştırılır.
Daha sonra un ve kabartma tozu eklenir, yoğrulur.Ele yapışmayacak kıvamda olmalı.
Hamur ceviz büyüklüğünde parçalar halinde yuvarlanır ve tepsiye dizilir.
Üzerlerine bastırılarak fındık dizilir.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında yaklaşık 30-35 dk pişirilir.
Fırından çıkarılan şekerpareler ilk sıcağı çıkınca üzerine şerbet gezdirilir.
Şekerpareler şerbeti çekince servis edilebilir.
Afiyet olsun

Şekerpare Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt