Şekerpare Tanımı İçin Gereçler
250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı yahut margarin
2 yumurta (1 inin sarısı üstüne)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 buçuk çay bardağı irmik
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin
1 litre su
1 kilo şeker
4 5 damla limon suyu
1 paket vanilya
Süslemek İçin
Fındık
Ceviz
Şekerpare Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm hamur gereçleri bir kaba alınarak güzelce yoğurulur. Yuvarlak form verilir.
Üzerine yumurta sürülüp ceviz yada fındıkla süslenir.
Fırında yaklaşık 40 dakikada 190 derecede pişirilir ((Süre ve derece fırından fırına değişiklik gösterebilir)
Birinci sıcağı çıkmış şekerpareye birinci sıcağı çıkmış şerbet dökülür ağzı kapatılır. Afiyet olsun.
250 gram oda ısısında yumuşamış tereyağı yahut margarin
2 yumurta (1 inin sarısı üstüne)
1 çay bardağı pudra şekeri
1 buçuk çay bardağı irmik
1 kabartma tozu
Aldığı kadar un
Şerbeti İçin
1 litre su
1 kilo şeker
4 5 damla limon suyu
1 paket vanilya
Süslemek İçin
Fındık
Ceviz
Şekerpare Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Tüm hamur gereçleri bir kaba alınarak güzelce yoğurulur. Yuvarlak form verilir.
Üzerine yumurta sürülüp ceviz yada fındıkla süslenir.
Fırında yaklaşık 40 dakikada 190 derecede pişirilir ((Süre ve derece fırından fırına değişiklik gösterebilir)
Birinci sıcağı çıkmış şekerpareye birinci sıcağı çıkmış şerbet dökülür ağzı kapatılır. Afiyet olsun.