Şekerpare Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin
Yarım çay bardağı irmik
3 yemek kaşığı toz fındık
2 paket kabartma tozu
3 adet bütün yumurta
2 adet yumurta sarısı
4 su bardağı un
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Fındık yada ceviz fıstık isteğe bağlı
Şekerpare Tanımı Yapılışı
Burda yazdığımız bütün hamur gereçleri karıştırıyoruz.
Margarin oda sıcaklığın olsun sert olmasın .
Yeterlice yoğurduktan sonra tepsini içine teker teker yuvarlayıp diziyoruz .
Üstünü yumurta sarısı sürüyoruz ve bir ölçü yumurta sarısını üstü için ayırıyoruz ,biraz bekledikten sonra bir daha sürüyoruz .
Varsa ceviz, fıstık ,fındık ile isteğe bağlı üzerine bastırıyoruz .
Fırını 160 dereceye getirip içine atıyoruz .
10 dakika kabarmasını bekliyoruz kabardıktan sonra fırından çıkartıyoruz.
Fırın derecesini 165 dereceye yükseltiyoruz.
Isındıktan sonra şeker paremizi fırına atıyoruz.15 dakika pişiriyoruz .
Sonra şerbetini ocağa koyuyoruz, kaynadıktan sonra altını düzgünce kısıyoruz şeker paremizi fırından çıkartıp sıcak şerbetimizi üstüne döküyoruz.
Biraz dinlendikten sonra şerbetinin fazlasını içinden çıkartıp servis ediyoruz. Afiyet olsun çok hoş bi tanım ❤.
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin
Yarım çay bardağı irmik
3 yemek kaşığı toz fındık
2 paket kabartma tozu
3 adet bütün yumurta
2 adet yumurta sarısı
4 su bardağı un
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Fındık yada ceviz fıstık isteğe bağlı
Şekerpare Tanımı Yapılışı
Burda yazdığımız bütün hamur gereçleri karıştırıyoruz.
Margarin oda sıcaklığın olsun sert olmasın .
Yeterlice yoğurduktan sonra tepsini içine teker teker yuvarlayıp diziyoruz .
Üstünü yumurta sarısı sürüyoruz ve bir ölçü yumurta sarısını üstü için ayırıyoruz ,biraz bekledikten sonra bir daha sürüyoruz .
Varsa ceviz, fıstık ,fındık ile isteğe bağlı üzerine bastırıyoruz .
Fırını 160 dereceye getirip içine atıyoruz .
10 dakika kabarmasını bekliyoruz kabardıktan sonra fırından çıkartıyoruz.
Fırın derecesini 165 dereceye yükseltiyoruz.
Isındıktan sonra şeker paremizi fırına atıyoruz.15 dakika pişiriyoruz .
Sonra şerbetini ocağa koyuyoruz, kaynadıktan sonra altını düzgünce kısıyoruz şeker paremizi fırından çıkartıp sıcak şerbetimizi üstüne döküyoruz.
Biraz dinlendikten sonra şerbetinin fazlasını içinden çıkartıp servis ediyoruz. Afiyet olsun çok hoş bi tanım ❤.