Son konular

Şekerpare

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Şekerpare Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket margarin
Yarım çay bardağı irmik
3 yemek kaşığı toz fındık
2 paket kabartma tozu
3 adet bütün yumurta
2 adet yumurta sarısı
4 su bardağı un
Şerbeti için:
5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
Yarım limon suyu
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Fındık yada ceviz fıstık isteğe bağlı

Şekerpare Tanımı Yapılışı

Burda yazdığımız bütün hamur gereçleri karıştırıyoruz.
Margarin oda sıcaklığın olsun sert olmasın .
Yeterlice yoğurduktan sonra tepsini içine teker teker yuvarlayıp diziyoruz .
Üstünü yumurta sarısı sürüyoruz ve bir ölçü yumurta sarısını üstü için ayırıyoruz ,biraz bekledikten sonra bir daha sürüyoruz .
Varsa ceviz, fıstık ,fındık ile isteğe bağlı üzerine bastırıyoruz .
Fırını 160 dereceye getirip içine atıyoruz .
10 dakika kabarmasını bekliyoruz kabardıktan sonra fırından çıkartıyoruz.
Fırın derecesini 165 dereceye yükseltiyoruz.
Isındıktan sonra şeker paremizi fırına atıyoruz.15 dakika pişiriyoruz .
Sonra şerbetini ocağa koyuyoruz, kaynadıktan sonra altını düzgünce kısıyoruz şeker paremizi fırından çıkartıp sıcak şerbetimizi üstüne döküyoruz.
Biraz dinlendikten sonra şerbetinin fazlasını içinden çıkartıp servis ediyoruz. Afiyet olsun çok hoş bi tanım ❤.
 

Similar threads

  • Soru
Şekerpare Tanımı İçin Gereçler 125 gram oda ısısında margarin Yarım su bardağı pudra şekeri 3 çorba kaşığı irmik 1 adet yumurta 1, 5-2 su bardağına yakın un 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Şerbeti için: 2 su bardağı şeker 3 su bardağı su 4-5 damla limon suyu Şekerpare Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Lokum Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler 125 gr margarin 2 adet yumurta 1 inin sarısı üzerine Yarım su bardağı irmik Yarım su bardağı pudra şekeri Yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket vanilya 1 paket kabartma tozu Aldığı kadar un Şerbeti için 4 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker Lokum Şekerpare...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler Hamuru için: 250 gram tereyağı 2 çay bardağı irmik 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine sürülecek) Yarım çay kaşığı kabartma tozu Yarım çay kaşığı karbonat 1,5 çay bardağı pudra şekeri 1 paket vanilya 3 su bardağı un Şerbeti için; 4 su bardağı toz şeker 4...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Şekerpare Tanımı İçin Materyaller Hamuru için; 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yahut margarin 2 adet yumurta (1 yumurtanın sarısı üzerine) Yarım su bardağı pudra şekeri Yarım su bardağı irmik Yarım su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu Alabildiğince un (2.5 -3 su bardağı kadar) Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
4
  • Soru
Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler 125 gram margarin (oda sıcaklığında) Yarım su bardağı pudra şekeri Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta (bir tanede sarısı üstüne) Yarım su bardağından biraz fazla irmik 2 buçuk su bardağı un 1 vanilya 1 çay kaşığı kabartma tozu Şerbeti için; 2 su bardağı şeker 3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt