Şekersiz Muzlu Trufflar (Çok Pratik) Tanımı İçin Materyaller
1 paket kakaolu petibör bisküvi (ben sade kullandım)
2 adet olgunlaşmış büyük muz (küçükse 4 adet)
Yarım çay bardağı süt (benim muzlarım olgunlaşmadığı için süt koydum, sizinkiler olgunlaşmışsa koymaya gerek yok)
4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz yahut fındık
2 yemek kaşığı kakao (benim bisküvilerim kakaolu olmadığı için koydum, sizinkiler kakaoluysa gerekli değil)
Bulamak için:
Hindistan cevizi
Şekersiz Muzlu Trufflar (Çok Pratik) Tanımı Yapılışı
Öncelikle pötibörleri rondodan geçirelim.
Bir kaba alıp üzerine muzları, cevizi, kakaoyu (eğer kullanacaksanız) ve sütü (eğer kullanacaksanız) ekleyelim, yoğuralım.
Hafif ele yapışan bir hamur elde edelim. Çok yapışmayacak.
5 dk kadar beklettikten sonra elimizle küçük modüller alıp yuvarlak form verelim. (5 dk bekletmemizin emeli yapışmasını engellemek, beklettikten sonra hala yapışıyorsa elimizi suya batırarak yuvarlayabiliriz).
Truffları hindistan cevizine bulayalım.
Trufflarımız hazırr .
Not: bu tanım Pratik Hanım’ın tanımıdır. Tanım için tekrar teşekkür ederim .
Afiyet olsun .
1 paket kakaolu petibör bisküvi (ben sade kullandım)
2 adet olgunlaşmış büyük muz (küçükse 4 adet)
Yarım çay bardağı süt (benim muzlarım olgunlaşmadığı için süt koydum, sizinkiler olgunlaşmışsa koymaya gerek yok)
4 yemek kaşığı iri çekilmiş ceviz yahut fındık
2 yemek kaşığı kakao (benim bisküvilerim kakaolu olmadığı için koydum, sizinkiler kakaoluysa gerekli değil)
Bulamak için:
Hindistan cevizi
Şekersiz Muzlu Trufflar (Çok Pratik) Tanımı Yapılışı
Öncelikle pötibörleri rondodan geçirelim.
Bir kaba alıp üzerine muzları, cevizi, kakaoyu (eğer kullanacaksanız) ve sütü (eğer kullanacaksanız) ekleyelim, yoğuralım.
Hafif ele yapışan bir hamur elde edelim. Çok yapışmayacak.
5 dk kadar beklettikten sonra elimizle küçük modüller alıp yuvarlak form verelim. (5 dk bekletmemizin emeli yapışmasını engellemek, beklettikten sonra hala yapışıyorsa elimizi suya batırarak yuvarlayabiliriz).
Truffları hindistan cevizine bulayalım.
Trufflarımız hazırr .
Not: bu tanım Pratik Hanım’ın tanımıdır. Tanım için tekrar teşekkür ederim .
Afiyet olsun .