Şekersiz Unsuz Muhteşem Lezzetli Fit Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
Tabanı için:
2 yemek kaşığı yulaf
Yarım su bardağı süt
Çeyrek çay kaşığı vanilya
(tabanı için dilim esmer ekmek de kullanılabilir.)
Üzeri için :
1 küçük veya yarım büyük muz
1 adet ceviz
1 tatlı kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay kaşığı hindistan cevizi
Biraz tarçın
Şekersiz Unsuz Muhteşem Lezzetli Fit Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için yulaflı bir karışık hazırlayacağız fakat buna mecbur değilsiniz çünkü bu tarifin güzelliği üst malzemesinde. İsterseniz 1 dilim ince esmer ekmeği hafif kızartıp bu karışımı koyun yine o harika lezzeti elde edersiniz ben öyle de denedim çok başarılı. Ama bu tarifi yulaf tabanlı hazırladım.
Yulaf, süt ve vanilyalı blendırda geçirdim ve bir damla yağ döktüğüm yapışmaz bir tavada arkalı önlü çok iyi pişirdim.
Orta ateşte olmalı ve bir tarafı pişmeden çevirilmemeli yumurta olmadığı için dağılmasın.
Taban pişince tabağa alın ve aynı tavaya kalın kalın dilimlediğimiz muzları koyun.
Üzerine tarçın ekleyin ve 2-3 dk kadar renk alıncaya kadar pişirin. Muzları dağılabilir hiç sorun değil rahat olun.
Muzların üzerine cevizleri de ekleyin onlarda hafif kavrulsun.
Tabanın üzerine (yulaflı taban veya ekmek) tahin pekmez karışımı sürün. Tahin bal veya sadece tahin de olur tamamen damak tadı.
Pişmiş tarçınlı cevizli muzları tabanın üzerine koyun.
Üzerine çok az daha tahin pekmez karışım gezdirip hindistan cevizi serpin.Not: bu ölçüler ile küçük bir sahan boyutu yulaflı taban çıkıyor. Ben yarısını böldüm karışımı yarım tabanın üzerine koydum. Yani yarım taban kaldı onu da yarın yerim yani bu tarife göre 1 kaşık yulaf tüketmiş olduk.
Mutlaka deneyin.
Şekersiz Unsuz Muhteşem Lezzetli Fit Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Tabanı için:
2 yemek kaşığı yulaf
Yarım su bardağı süt
Çeyrek çay kaşığı vanilya
(tabanı için dilim esmer ekmek de kullanılabilir.)
Üzeri için :
1 küçük veya yarım büyük muz
1 adet ceviz
1 tatlı kaşığı tahin
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay kaşığı hindistan cevizi
Biraz tarçın
Şekersiz Unsuz Muhteşem Lezzetli Fit Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Tabanı için yulaflı bir karışık hazırlayacağız fakat buna mecbur değilsiniz çünkü bu tarifin güzelliği üst malzemesinde. İsterseniz 1 dilim ince esmer ekmeği hafif kızartıp bu karışımı koyun yine o harika lezzeti elde edersiniz ben öyle de denedim çok başarılı. Ama bu tarifi yulaf tabanlı hazırladım.
Yulaf, süt ve vanilyalı blendırda geçirdim ve bir damla yağ döktüğüm yapışmaz bir tavada arkalı önlü çok iyi pişirdim.
Orta ateşte olmalı ve bir tarafı pişmeden çevirilmemeli yumurta olmadığı için dağılmasın.
Taban pişince tabağa alın ve aynı tavaya kalın kalın dilimlediğimiz muzları koyun.
Üzerine tarçın ekleyin ve 2-3 dk kadar renk alıncaya kadar pişirin. Muzları dağılabilir hiç sorun değil rahat olun.
Muzların üzerine cevizleri de ekleyin onlarda hafif kavrulsun.
Tabanın üzerine (yulaflı taban veya ekmek) tahin pekmez karışımı sürün. Tahin bal veya sadece tahin de olur tamamen damak tadı.
Pişmiş tarçınlı cevizli muzları tabanın üzerine koyun.
Üzerine çok az daha tahin pekmez karışım gezdirip hindistan cevizi serpin.Not: bu ölçüler ile küçük bir sahan boyutu yulaflı taban çıkıyor. Ben yarısını böldüm karışımı yarım tabanın üzerine koydum. Yani yarım taban kaldı onu da yarın yerim yani bu tarife göre 1 kaşık yulaf tüketmiş olduk.
Mutlaka deneyin.
Şekersiz Unsuz Muhteşem Lezzetli Fit Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı