Şekersiz Ve Unsuz Pişmeyen Cheesecake Tanımı İçin Materyaller
Üst tabanı için;
2 su bardağı dut kurusu
1 yemek kaşığı tahin
2 tatlı kaşığı tereyağı
Kreması için;
5 yemek kaşığı labne
1 yemek kaşığı bal
1 paket vanilya
Üst sosu için;
2 su bardağı donmuş frambuaz
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su
(Sos soğuyunca ekşi olacağı için biraz sosa da bal ekleyebilirsiniz)
Şekersiz Ve Unsuz Pişmeyen Cheesecake Tanımı Yapılışı
Evvel kuru dutları rondodan geçirip un haline getiriyoruz.
İçerisine tahin ve eritilmiş tereyağını döküp materyaller birbirine geçene kadar karıştırın.
Kelepçeli bir fırın kabına yerleştirip buzluğa atın. O ortada kreması için labneyi, balı, ve vanilyayı çırpma kabına koyup 2 dk çırpın.
Buzluktan tekrar çıkarıp üst kremasını da ekleyip tekrar buzluğa atın.
Üst sosu için bir tavaya frambuazı, nişastayı ve suyu ekleyip pişirin.
Hafif kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp buzlukta bekleyen cheesecaken üzerine dökün. (biraz ekşi olacağı için soğuyunca bal ekleyebilirsiniz)
Buzlukta 1 saat bekledikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.
Üst tabanı için;
2 su bardağı dut kurusu
1 yemek kaşığı tahin
2 tatlı kaşığı tereyağı
Kreması için;
5 yemek kaşığı labne
1 yemek kaşığı bal
1 paket vanilya
Üst sosu için;
2 su bardağı donmuş frambuaz
1 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı su
(Sos soğuyunca ekşi olacağı için biraz sosa da bal ekleyebilirsiniz)
Şekersiz Ve Unsuz Pişmeyen Cheesecake Tanımı Yapılışı
Evvel kuru dutları rondodan geçirip un haline getiriyoruz.
İçerisine tahin ve eritilmiş tereyağını döküp materyaller birbirine geçene kadar karıştırın.
Kelepçeli bir fırın kabına yerleştirip buzluğa atın. O ortada kreması için labneyi, balı, ve vanilyayı çırpma kabına koyup 2 dk çırpın.
Buzluktan tekrar çıkarıp üst kremasını da ekleyip tekrar buzluğa atın.
Üst sosu için bir tavaya frambuazı, nişastayı ve suyu ekleyip pişirin.
Hafif kaynamaya başlayınca ocağın altını kapatıp buzlukta bekleyen cheesecaken üzerine dökün. (biraz ekşi olacağı için soğuyunca bal ekleyebilirsiniz)
Buzlukta 1 saat bekledikten sonra tüketebilirsiniz. Afiyet olsun.