Sembusek (Kapalı Lahmacun) Tanımı İçin Materyaller
Hamuru İçin
1 kg un
Su
Tuz
1 paket maya
İç Materyali İçin
1 adet büyük kuru soğan
3 adet yeşil sivri biber
2 adet domates
500 gram kıyma
1/2 (yarım) yemek kaşığı kuyruk yağı (Olmasada olur)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/ 2çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
Sembusek (Kapalı Lahmacun) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Maya tuz ve 1 su bardağı suyu karıştırıp unu ekliyoruz yoğurmaya başlıyoruz hamur kıvam alana kadar su azar azar ek ediyoruz ele hafif yapışacak bir hamur elde edince mayalanmaya bırakıyoruz.
Soğanı blenderdan çekip suyunu sıkıyoruz akabinde biber domates kuyruk yağı ve maydanozlarıda birlikte çektiriyoruz bir kapta karıştırıyoruz.
Üzerine kıyma baharatlar sıvı yağ ve salçalarıda ekleyip uygunca karıştırıyoruz. Hamurumuz mayalandıktan sonra içindeki hava çıksın diye hafif unlu tezgahta bir kaç dakika yoğuruyoruz.
Akabinde mandalina büyüklüğünde modüller kopartıp tabak büyüklüğünde açıyoruz yarısına harcımızdan başka yarısını üzerine kapatıp etrafını düzgünce kapatıyoruz.
Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz evvelden ısıtılmış 230 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Hamuru İçin
1 kg un
Su
Tuz
1 paket maya
İç Materyali İçin
1 adet büyük kuru soğan
3 adet yeşil sivri biber
2 adet domates
500 gram kıyma
1/2 (yarım) yemek kaşığı kuyruk yağı (Olmasada olur)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/ 2çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Üzeri İçin
Yumurta sarısı
Sembusek (Kapalı Lahmacun) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Maya tuz ve 1 su bardağı suyu karıştırıp unu ekliyoruz yoğurmaya başlıyoruz hamur kıvam alana kadar su azar azar ek ediyoruz ele hafif yapışacak bir hamur elde edince mayalanmaya bırakıyoruz.
Soğanı blenderdan çekip suyunu sıkıyoruz akabinde biber domates kuyruk yağı ve maydanozlarıda birlikte çektiriyoruz bir kapta karıştırıyoruz.
Üzerine kıyma baharatlar sıvı yağ ve salçalarıda ekleyip uygunca karıştırıyoruz. Hamurumuz mayalandıktan sonra içindeki hava çıksın diye hafif unlu tezgahta bir kaç dakika yoğuruyoruz.
Akabinde mandalina büyüklüğünde modüller kopartıp tabak büyüklüğünde açıyoruz yarısına harcımızdan başka yarısını üzerine kapatıp etrafını düzgünce kapatıyoruz.
Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz evvelden ısıtılmış 230 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.