Son konular

Sembusek (Kapalı Lahmacun)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Sembusek (Kapalı Lahmacun) Tanımı İçin Materyaller

Hamuru İçin
1 kg un
Su
Tuz
1 paket maya
İç Materyali İçin
1 adet büyük kuru soğan
3 adet yeşil sivri biber
2 adet domates
500 gram kıyma
1/2 (yarım) yemek kaşığı kuyruk yağı (Olmasada olur)
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1/ 2çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber
Üzeri İçin
Yumurta sarısı

Sembusek (Kapalı Lahmacun) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Maya tuz ve 1 su bardağı suyu karıştırıp unu ekliyoruz yoğurmaya başlıyoruz hamur kıvam alana kadar su azar azar ek ediyoruz ele hafif yapışacak bir hamur elde edince mayalanmaya bırakıyoruz.
Soğanı blenderdan çekip suyunu sıkıyoruz akabinde biber domates kuyruk yağı ve maydanozlarıda birlikte çektiriyoruz bir kapta karıştırıyoruz.
Üzerine kıyma baharatlar sıvı yağ ve salçalarıda ekleyip uygunca karıştırıyoruz. Hamurumuz mayalandıktan sonra içindeki hava çıksın diye hafif unlu tezgahta bir kaç dakika yoğuruyoruz.
Akabinde mandalina büyüklüğünde modüller kopartıp tabak büyüklüğünde açıyoruz yarısına harcımızdan başka yarısını üzerine kapatıp etrafını düzgünce kapatıyoruz.
Üzerine yumurta sarısını sürüyoruz evvelden ısıtılmış 230 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Sembusek Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 1 kilo un 2,5 su bardağı unu 1 tatlı kaşığı tuz 0 çay kaşığı şeker 1 paket instat maya İç Harcı 500 gram kıyma 1 adet kapya biber 4 adet sivri biber 1 kaşık biber salçası 1 kaşık domates salçası Karışık baharat Yarım bağ maydanoz 2 tane kuru soğan 2...
Cevaplar
0
Görüntüleme
2
  • Soru
Adı Değişsede Tadı Değişmeyen Semsek (Sembusek) Tarifi İçin Malzemeler 2 çay kaşığı instant maya 1 çay kaşığı şeker 1,5 tatlı kaşığı tuz 6 su bardağı un Ele yapışmayan kıvamı alana kadar ılık su İç harcı; 500 gram kıyma 1 büyük soğan 1’er tatlı kaşığı kimyon, kekik, tuz 1 yemek kaşığı salça 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Çi Börek (Sembusek) Tanımı İçin Materyaller Hamuru İçin 4.5 su bardağı un (Yetmezse daha ekleyin) 1 su bardağı su Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı maya 1 tatlı kaşığı tuz İçi İçin 500 gram kıyma 1 soğan Tuz Karabiber Çi Börek (Sembusek) Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Sıvı yağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Lahmacun Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için 2,5 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı sıvı yağ 5 -5,5 su bardağı un (Azar azar kontrollü ekleyin) Kıymalı harç için 500 gram kıyma 2 tatlı kaşığı tuz 2 adet kırmızı kapya biber 1 adet yeşil biber 2 adet büyük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Kapalı Lahmacun Tanımı İçin Gereçler 300 gram kıyma, 2 domates 1 kapya biber 3 yeşil biber (ben yazdan dondurucuya koyduğum lahmacun pide içinin 1posetini kullandım) 2 kuru soğan 1 çay bardağı sıvı yağ Tuz 1 tatlı kaşığı pul biber 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt