Semizotlu Tam Kıvamında Fellah Köftesi Tarifi İçin Malzemeler
Orta boy borcam için;
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı tuz
1 büyük boy yumurta
1.5 tatlı kaşığı kimyon
Semizotu için;
2 bağ ayıklanmış semizotu
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
Sosu için;
Varsa 1 kavanoz kışlık domates sosu
Yoksa 4 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı acı biber
Haşlaması için;
Bir tencere dolusu sıcak su
1 yemek kaşığı tuz
Semizotlu Tam Kıvamında Fellah Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bulgurları haşlamakla başlayalım.
İki su bardağı kısırlık bulguru haşlanması için uygun bir kaba alalım.
Üzerine sıcak suyu ekleyerek kapağını kapatalım.
Bulgurlarımız şiştikten sonra üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
Ayrı bir tepsiye hafif un serperek yuvarlak yuvarlak yaptığımız fellah köftelerini serçe parmağımızla ortasını bastırarak tepsiye dizelim.
Bir yandan da büyükçe bir tencereye su koyarak suyu haşlayalım.
Hazırladığımız köfteleri suyun içine atarak 15 -20 dakika pişirelim.
Pişen köfteleri süzgeç yardımıyla süzerek soğumaya alalım.
Ardından sosu için büyükçe bir tavaya varsa kışlık domates sosundan bir kavanoz yoksa 4 adet domatesi rendeden geçirerek sıvı yağ ile kavuralım.
1 diş sarımsak ve salçasını da ekleyelim.
Bir taşım kaynadıktan sonra haşlanan köfteleri de ekleyerek güzelce kavuralım.
5-6 dk kavrulan köfteler hazır olduktan sonra, ayıklayıp yıkadığımı semizotlarını yoğurtladıktan sonra uygun bir kaba alarak servis için tepsiye koyalım.
Üzerinede ılık halde olan köfteleri de ekleyelim.
Tercihe göre köfteleri acılı veya acısız da yapabilirsiniz.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun .
Semizotlu Tam Kıvamında Fellah Köftesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Orta boy borcam için;
2 su bardağı köftelik bulgur
2 su bardağı sıcak su
1 su bardağı irmik
3 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı biber salçası
2 tatlı kaşığı tuz
1 büyük boy yumurta
1.5 tatlı kaşığı kimyon
Semizotu için;
2 bağ ayıklanmış semizotu
4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 diş sarımsak
1 yemek kaşığı mayonez
Sosu için;
Varsa 1 kavanoz kışlık domates sosu
Yoksa 4 adet rendelenmiş domates
1 yemek kaşığı salça
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı acı biber
Haşlaması için;
Bir tencere dolusu sıcak su
1 yemek kaşığı tuz
Semizotlu Tam Kıvamında Fellah Köftesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle bulgurları haşlamakla başlayalım.
İki su bardağı kısırlık bulguru haşlanması için uygun bir kaba alalım.
Üzerine sıcak suyu ekleyerek kapağını kapatalım.
Bulgurlarımız şiştikten sonra üzerine diğer tüm malzemeleri ekleyerek yoğurmaya başlayalım.
Ayrı bir tepsiye hafif un serperek yuvarlak yuvarlak yaptığımız fellah köftelerini serçe parmağımızla ortasını bastırarak tepsiye dizelim.
Bir yandan da büyükçe bir tencereye su koyarak suyu haşlayalım.
Hazırladığımız köfteleri suyun içine atarak 15 -20 dakika pişirelim.
Pişen köfteleri süzgeç yardımıyla süzerek soğumaya alalım.
Ardından sosu için büyükçe bir tavaya varsa kışlık domates sosundan bir kavanoz yoksa 4 adet domatesi rendeden geçirerek sıvı yağ ile kavuralım.
1 diş sarımsak ve salçasını da ekleyelim.
Bir taşım kaynadıktan sonra haşlanan köfteleri de ekleyerek güzelce kavuralım.
5-6 dk kavrulan köfteler hazır olduktan sonra, ayıklayıp yıkadığımı semizotlarını yoğurtladıktan sonra uygun bir kaba alarak servis için tepsiye koyalım.
Üzerinede ılık halde olan köfteleri de ekleyelim.
Tercihe göre köfteleri acılı veya acısız da yapabilirsiniz.
Üzerine ince kıyılmış maydanoz da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun .
Semizotlu Tam Kıvamında Fellah Köftesi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı