Son konular

Semizotu Yemeği

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Semizotu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
2 bağ semizotu
1 küçük soğanın 4 te 1 i
1 buçuk su bardağı su
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı acı biber salçası
Yarım çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
5 yemek kaşığı sıvı yağ

Semizotu Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Semizotumuzun saplarını kesiyoruz, yıkayıp süzdürüyoruz ve büyük büyük doğruyoruz.
Soğanımızı doğruyoruz, tenceremize sıvı yağımızı ve soğanımızı alıyoruz kavuruyoruz.
Domates ve biber salçalarımızı ekliyoruz, biraz da bu formda kavuruyoruz.
Semizotumuzu ekliyoruz, baharatlarımızı ekliyoruz ve hepsini birlikte semizotu biraz suyunu bırakıp yumuşayıncaya kadar kavurmaya devam ediyoruz,.
Suyumuzu ve tuzumuzu ekliyoruz, tenceremizin kapağı hafif aralık olarak orta hafif ateşte pişmeye bırakıyoruz,.
Pişince kapağını ve ocağın altını kapatıp biraz dinlendiriyoruz.
Yemeğimizi yanında yoğurtla servis edebiliriz.
Afiyet, bal, şifa olsun

Not: 2 bağ semizotundan fotoğraftaki üzere 1 dolu tabak yemek çıkıyor. Siz dilerseniz içine bulgur da ekleyebilirsiniz yemeği çoğaltmak ismine.

Semizotu Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt