Semsek Tarifi İçin Malzemeler
200 gram kıyma
1 yemek kaşığı salça
2 tane kuru soğan
4 dal maydanoz
Pul biber
Karabiber
Tuz
Hamuru için;
5 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Semsek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemelerini bir kaba alarak hamuru yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım.
Kıymayı tavaya koyalım, suyunu saldıktan sonra soğanı içine doğrayalım (Kıymanız yağlı ise yağ eklemeyin) soğanla kıyma kavrulduktan sonra salçasını, baharatını ve tuzunu ekleyip kavuralım.
Son olarak ince kıyılmış maydanozu içine ekleyelim (Ben kurutulmuş maydanoz ekledim)
Hamuru oklava yardımıyla açalım, bir kase yardımıyla keselim. Küçük parçalara ayırarakta hamuru tek tek açabilirsiniz.
Hamur yağda erken kızardığı için içi çiğ kalmaması için hamurun ince açılmasına özen gösterelim.
Hamurlara kıyma harcından koyalım ve hamuru kapatalım, kenarlarına çatalla bastıralım.
Kızgın yağda altüst kızartalım.
Semsek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
200 gram kıyma
1 yemek kaşığı salça
2 tane kuru soğan
4 dal maydanoz
Pul biber
Karabiber
Tuz
Hamuru için;
5 su bardağı un
2 yemek kaşığı yoğurt
1 tane yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı su
Tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Semsek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Hamur malzemelerini bir kaba alarak hamuru yoğuralım ve dinlenmeye bırakalım.
Kıymayı tavaya koyalım, suyunu saldıktan sonra soğanı içine doğrayalım (Kıymanız yağlı ise yağ eklemeyin) soğanla kıyma kavrulduktan sonra salçasını, baharatını ve tuzunu ekleyip kavuralım.
Son olarak ince kıyılmış maydanozu içine ekleyelim (Ben kurutulmuş maydanoz ekledim)
Hamuru oklava yardımıyla açalım, bir kase yardımıyla keselim. Küçük parçalara ayırarakta hamuru tek tek açabilirsiniz.
Hamur yağda erken kızardığı için içi çiğ kalmaması için hamurun ince açılmasına özen gösterelim.
Hamurlara kıyma harcından koyalım ve hamuru kapatalım, kenarlarına çatalla bastıralım.
Kızgın yağda altüst kızartalım.
Semsek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı