Şerbeti Bol Nefis Kadayıf Tanımı İçin Gereçler
Yarım kilo taze kadayıf
250 gram margarin yahut tereyağı
Şerbeti için;
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Şerbeti Bol Nefis Kadayıf Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak 4 e 4 ölçüde şerbetimizi hazırlıyoruz.
Yeterlice kaynayıp rengi hafif değişen şerbete birkaç damla limon suyu ekliyoruz güzelce yoğunlaşınca altını kapatıyoruz.
Kadayıfları hiç parçalamadan borcama diziyoruz.
İncelik kalınlık size kalmış ben kalın seviyorum o yüzden orta uzunluk borcam kullandım.
Tereyağı yakıp kadayıflarımızın üzerine yemek kaşığı ile eşit formda gezdiriyorum.
200 derece fırında altı üzeri uygunca kızarına kadar pişiriyoruz.
Birinci sıcağı çıkınca ılık şerbeti döküyoruz.
Üzerine istediğiniz biçimde süsleme yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun
Yarım kilo taze kadayıf
250 gram margarin yahut tereyağı
Şerbeti için;
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
Şerbeti Bol Nefis Kadayıf Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak 4 e 4 ölçüde şerbetimizi hazırlıyoruz.
Yeterlice kaynayıp rengi hafif değişen şerbete birkaç damla limon suyu ekliyoruz güzelce yoğunlaşınca altını kapatıyoruz.
Kadayıfları hiç parçalamadan borcama diziyoruz.
İncelik kalınlık size kalmış ben kalın seviyorum o yüzden orta uzunluk borcam kullandım.
Tereyağı yakıp kadayıflarımızın üzerine yemek kaşığı ile eşit formda gezdiriyorum.
200 derece fırında altı üzeri uygunca kızarına kadar pişiriyoruz.
Birinci sıcağı çıkınca ılık şerbeti döküyoruz.
Üzerine istediğiniz biçimde süsleme yapabilirsiniz. Afiyet şifa olsun