Şerbetini Tam Çeken Haşhaşlı Revani Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz az mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için;
1 poşet krem şanti
Bir su bardağından biraz az süt
Şerbetini Tam Çeken Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayalım,soğusun.
Şerbet için malzemeleri tencereye alalım kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatalım, bir kaç damla limon sıkıp ocaktan alalım.
Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
Ardından sütü sıvı yağı ekleyelim.
Daha sonra haşhaşı ve irmiği ekleyelim spatula ile karıştıralım.
Un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim.
Yağladığımız borcama dökelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece pişirelim.
Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuyan şerbeti her yerine gezdirelim.
Kekimiz şerbetini çekince 1 poşet krem şantiyi süt ile güzelce çırpalım .
Kıvam alınca dilediğimiz gibi tatlımızın üzerine sürelim.
Ben bu kez sıkma torbası ile şekil verdim. Dilerseniz her yerine sürebilirsiniz.
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. Çok hafif harika bir tatlı. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Şerbetini Tam Çeken Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı irmik
1 su bardağı un
Yarım su bardağından biraz az mavi haşhaş
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için;
2,5 su bardağı şeker
3,5 su bardağı su
Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için;
1 poşet krem şanti
Bir su bardağından biraz az süt
Şerbetini Tam Çeken Haşhaşlı Revani Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle şerbeti hazırlayalım,soğusun.
Şerbet için malzemeleri tencereye alalım kaynadıktan sonra 2-3 dakika daha kaynatalım, bir kaç damla limon sıkıp ocaktan alalım.
Yumurta ve şekeri köpürünceye kadar çırpalım.
Ardından sütü sıvı yağı ekleyelim.
Daha sonra haşhaşı ve irmiği ekleyelim spatula ile karıştıralım.
Un ,kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyelim.
Yağladığımız borcama dökelim.
Önceden ısıtılmış 170 derece pişirelim.
Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuyan şerbeti her yerine gezdirelim.
Kekimiz şerbetini çekince 1 poşet krem şantiyi süt ile güzelce çırpalım .
Kıvam alınca dilediğimiz gibi tatlımızın üzerine sürelim.
Ben bu kez sıkma torbası ile şekil verdim. Dilerseniz her yerine sürebilirsiniz.
Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun. Çok hafif harika bir tatlı. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.
Şerbetini Tam Çeken Haşhaşlı Revani Tarifi Fotoğraflı Yapılışı