Şerbetli Fındıklı Rulo Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Aldığı kadar un
1 kase dövülmüş fındık(cevizde olabilir)
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu (ben yarım yemek kaşığı sirkede ilave ettim bu ölçülerin yarisini yaptım.)
Şerbetli Fındıklı Rulo Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetimizi hazırlayalım, kaynadıktan sonra limon suyumuzu ilave edelim bi kaç taşım daha kaynatalım.
Şerbetimizin ılıması için kenara kaldıralım.
Tatlımızın hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alalım unu azar azar dökelim. Yumuşak bir hamur elde edelim.
5 eşit bezeye ayrılır merdane yardımı ile çok kalın nede çok ince olmayacak şekilde açılır.
İçerisine fındık veya ceviz serpilir. (ben ölçünün yarısıyla yaptığım için 1,5 beze çıktı merdaneyle açıp tabak koyup kenardaki fazlalıkları aldım fındık serpip rulo yaptım daha düzgün oldu).
Rulo şeklinde saralım. 1 parmak kalınlığında bıçak yardımı ile keselim. Tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda 30 dk üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim.
Tatlımız ılık şerbetimiz ılık olmalı.
Tatlımıza şerbetimizi döküp üzerine tepsi kapatıp şerbetin çekmesini sağlayalım.
Kıyır kıyır bir lezzet şerbeti çok çekmesin derseniz ölçüleri yarıya indirin.
Buzluğa atmak istersenizde hamurunu pişirip şerbetlemeden hava almayacak şekilde poşetleyip kaldırın.
Şerbetli Fındıklı Rulo Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 adet yumurta
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Aldığı kadar un
1 kase dövülmüş fındık(cevizde olabilir)
Şerbeti için;
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu (ben yarım yemek kaşığı sirkede ilave ettim bu ölçülerin yarisini yaptım.)
Şerbetli Fındıklı Rulo Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Önce şerbetimizi hazırlayalım, kaynadıktan sonra limon suyumuzu ilave edelim bi kaç taşım daha kaynatalım.
Şerbetimizin ılıması için kenara kaldıralım.
Tatlımızın hamuru için un hariç tüm malzemeleri yoğurma kabımıza alalım unu azar azar dökelim. Yumuşak bir hamur elde edelim.
5 eşit bezeye ayrılır merdane yardımı ile çok kalın nede çok ince olmayacak şekilde açılır.
İçerisine fındık veya ceviz serpilir. (ben ölçünün yarısıyla yaptığım için 1,5 beze çıktı merdaneyle açıp tabak koyup kenardaki fazlalıkları aldım fındık serpip rulo yaptım daha düzgün oldu).
Rulo şeklinde saralım. 1 parmak kalınlığında bıçak yardımı ile keselim. Tepsimize dizelim.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırınımızda 30 dk üzeri ve altı kızarana kadar pişirelim.
Tatlımız ılık şerbetimiz ılık olmalı.
Tatlımıza şerbetimizi döküp üzerine tepsi kapatıp şerbetin çekmesini sağlayalım.
Kıyır kıyır bir lezzet şerbeti çok çekmesin derseniz ölçüleri yarıya indirin.
Buzluğa atmak istersenizde hamurunu pişirip şerbetlemeden hava almayacak şekilde poşetleyip kaldırın.
Şerbetli Fındıklı Rulo Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı