Son konular

Şerbetli Kadayıflı Kek

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Şerbetli Kadayıflı Kek Tarifi İçin Malzemeler
1,5 su bardağı kavrulmuş kadayıf
Kek için:
3 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı irmik
1 su bardağı kadar un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
1 çay bardağı ceviz
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
3-4 damla limon suyu

Şerbetli Kadayıflı Kek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kadayıf teflon tavada kavrulur, ardından şerbeti için su ve şeker kaynatılır;.
Kaynayınca limon suyu eklenir.
3-4 dakika daha bekleyip altı kapatılır ve ılımaya bırakılır.
Fırın 170 dereceye ayarlanır.
Dolaptan daha önce çıkardığımız yumurtalar, şekerle güzelce çırpılır.
Sırayla sıvı yağ, irmik, un, kabartma tozu, vanilin ve ceviz eklenir, karıştırılır.
Tereyağıyla yağladığımız fırın kabına kavrulmuş kadayıfın yarısı serpilir.
Kek hamuru yavaşça kadayıfın üzerine dökülür, daha sonra kalan kadayıfın yarısı en üste serpilir ve ısınmış fırına verilir.
Kekin pişip pişmediği kürdanla kontrol edilir, pişen kekin 5 dakika kadar ilk sıcağının çıkması beklenir; daha sonra ılıyan şerbet üzerine gezdirilir.
Şerbetini çeken kek, dilimlenir ve servis edilir.
Kesinlikle denenmeli. (yukarıdaki ölçü büyük kare borcam ölçüsüne uygun, ben 2 yumurtayla diğer malzemelerin tamamını yarım ölçü yaparak küçük kare borcama yaptım. ).

Afiyet olsun.

(su bardağı ölçüsü 200 ml, çay bardağı ölçüsü orta boy, ne büyük ne küçük)

Şerbetli Kadayıflı Kek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt