Son konular

Şerbetli Olmasına Rağmen Çok Hafif Kıyır Kıyır Parmak Tatlısı

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Şerbetli Olmasına Karşın Çok Hafif Kıyır Kıyır Parmak Tatlısı Tanımı İçin Gereçler

Şerbeti İçin
2.5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
4.5 damla limon suyu
Hamuru İçin
1 tane yumurta
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
3 yemek kaşığı tereyağı (100 gram)
3 su bardağı un
1 kabartma tozu
1 vanilya
Üzerini Bulamak İçin
5 yemek kaşığı irmik

Şerbetli Olmasına Karşın Çok Hafif Kıyır Kıyır Parmak Tatlısı Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak şerbetimizi ayarlayarak başlıyoruz. Tencereye aldığımız şeker ve su kaynadıktan sonra limon suyunu sıkıp 10 dakika kadar daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
Hamurumuz için bütün gereçleri katıp güzelce yoğuruyoruz. Hazırladığımız hamurumuzdan ceviz büyüklüğünden modüller koparın.
Elimizle evvel yuvarlayıp daha sonra uzatıp parmak formunu veriyoruz.
Hepsini bu formda yapıp irmiğe bulayıp tepsimize diziyoruz. Fırında 180 derecede 20 dakika kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
 

Similar threads

  • Soru
Kıyır Kıyır İrmikli Kesme Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 1 adet yumurta Yarım paket margarin oda sıcaklığında 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı nişasta 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı sıvı yağ Göz kararı un 1 vanilya 1 kabartma tozu Dış kaplama için 1 su bardağı irmik Şerbet için 3 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Şerbetli Fındıklı Rulo Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı yoğurt 1 adet yumurta 1 adet kabartma tozu 1 adet vanilya Aldığı kadar un 1 kase dövülmüş fındık(cevizde olabilir) Şerbeti için; 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 2-3 damla limon suyu (ben yarım yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Gül Tatlısı (Kıyır Kıyır Lezzet) Tanımı İçin Materyaller Şerbeti için️; 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 6-7 damla limon suyu Hamuru için️; 125 gram oda sıcaklığında margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta Yarım çay bardağı irmik Yarım çay bardağı yoğurt Yarım paket kabartma tozu 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Kıyır Kıyır Cevizli Ay Tatlısı Tanımı İçin Gereçler 125 gram oda sıcaklığında margarin 1 adet yumurta(sarısı üzerine) 1 çay bardağı pudra şekeri 1 çay bardağı irmik 1 çay bardağı çekilmiş ceviz 1 paket kabartma tozu Yaklaşık 2-2,5 su bardağı un(bardak ölçüsü değişebileceği için ele yapışmayan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Kıyır Kıyır Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler 2 tane yumurta 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt yahut süt 125 gram tereyağı yahut margarin 1 çay bardağı irmik 4 su bardağı un 1 çay kaşığı karbonat 1 tatlı kaşığı kabartma tozu Şerbetli için; 2,5 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1 dilim...
Cevaplar
0
Görüntüleme
21
Üst Alt