Şerbetli Rüzgar Gülü Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Hamuru için;
150 gram margarin veya tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
Yeteri kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
2 çorba kaşığı kakao
Üzeri için ;
Ben hindistan cevizi kulandım siz ne arzu edersiniz onu sepebilirsiniz
Şerbetli Rüzgar Gülü Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbetimizi kaynatıyoruz soğuması için.
Suyu, şekeri ,limonu tencereye alalım kaynayınca altını kısalım.
15 dk kadar kaynatalım altını kapatalım soğumaya bırakalım.
Kakao hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım kontrolü un ekleyelim.
Elimize yapışan bir hamur olunca ikiye bölelim.
Yarısını kakao ile yoğuralım.
Diğerine biraz daha un ilave edelim yoğuralım .
Kakoludan ve sade hamurdan aynı kalınlıkta rulolar yapalım.
Önce biririni hafif etrafında çevirelim.
Sonra iki hamuru birlikte yuvarlak yapalım yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
Geri kalan hamuru aynı şekilde hamurun etrafına koyalım.
Önceden ısıtılmış 190 derecede üzeri kızarsan kadar pişirelim ben kelepçeli kalıpta yaptım bir tabakla ters çeviredim.
Üzerinin kağıdını alıp servis tabağına aldım ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti gezdirdim ,hepsi bu kadar dileyen porsiyonluk da yapa bilir deneyecek olanlara afiyet olsun.
Şerbetli Rüzgar Gülü Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Şerbeti için;
1 su bardağı şeker
1.5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Hamuru için;
150 gram margarin veya tereyağı
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 adet yumurta
1 pk vanilya
1 pk kabartma tozu
Yeteri kadar un (ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak)
2 çorba kaşığı kakao
Üzeri için ;
Ben hindistan cevizi kulandım siz ne arzu edersiniz onu sepebilirsiniz
Şerbetli Rüzgar Gülü Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
İlk önce şerbetimizi kaynatıyoruz soğuması için.
Suyu, şekeri ,limonu tencereye alalım kaynayınca altını kısalım.
15 dk kadar kaynatalım altını kapatalım soğumaya bırakalım.
Kakao hariç tüm malzemeyi karıştırma kabına alalım kontrolü un ekleyelim.
Elimize yapışan bir hamur olunca ikiye bölelim.
Yarısını kakao ile yoğuralım.
Diğerine biraz daha un ilave edelim yoğuralım .
Kakoludan ve sade hamurdan aynı kalınlıkta rulolar yapalım.
Önce biririni hafif etrafında çevirelim.
Sonra iki hamuru birlikte yuvarlak yapalım yağlı kağıt serili tepsiye alalım.
Geri kalan hamuru aynı şekilde hamurun etrafına koyalım.
Önceden ısıtılmış 190 derecede üzeri kızarsan kadar pişirelim ben kelepçeli kalıpta yaptım bir tabakla ters çeviredim.
Üzerinin kağıdını alıp servis tabağına aldım ilk sıcağı çıkınca soğuk şerbeti gezdirdim ,hepsi bu kadar dileyen porsiyonluk da yapa bilir deneyecek olanlara afiyet olsun.
Şerbetli Rüzgar Gülü Tatlısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı