Şerbetli Tatlıları Sevenleri Mest Edecek Nefis Kadayıflı Cevizli Tatlı Tanımı İçin Materyaller
2 su bardağı kavrulmuş kadayıf (hazır marketlerden aldıysanız yeniden kavurmanız gerekir)
2 çorba kaşığı sıvı yağ(kadayıfları kavurmak için)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
125 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı irmik
Yarım su bardağı rondodan çekilmiş ceviz (Fındık varsa onu da kullanabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağından bir parmak eksik un (Herkeste birebir gitmeyebilir denetimli olun)
Şerbeti için
3su bardağı su
3 bardağı şeker
Çeyrek limon (bardak ölçüm 200ml)
Şerbetli Tatlıları Sevenleri Mest Edecek Nefis Kadayıflı Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavaya sıvı yağımızı alıp ateşe alalım kadayıfı kavurmaya başlıyalım bu süreci yaparken tavanın başından ayrılmıyalım.
Altın sarısı renk alan kadayıfı öbür bir kaba alıp soğumaya bırakalım ben balkona bıraktım çabuk soğudu.
Genişçe bir kabın içine oda ısısındaki yağımızı sıvı yağımızı, yumurtayı, pudra şekeri, irmiği ,cevizi alalım
Bir bardak un ekleyip kaşık yardımıyla karıştıralım.
Kadayıfımızı daha sonra kabartma tozumuzu, vanilyayı ekleyip ikinci bardaktaki unu denetimli bir halde ekleyelim nazik bir biçimde elimizle yoğuralım ki kadayıflar çok ufalanmasın.
Hamurdan küçük modüller alıp elimizde yuvarlayıp bir aparat yardımıyla şekillendirelim siz istedipini hali verebilirsiniz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Ve fırınımızı 170 dereceye verelim alt üst ayarda.
O esnada şerbet gereçlerimizi bir tencereye alıp incecik bir dilim limon da ekleyip ateşe alalım ısınmış fırına tatlılarımızı alalım denetimli bir halde pişirelim.
Kaynayan şerbetimizi yüksek ateşte 10 dakika daha kaynatıp ateşten alalım soğuması içün balkona alalım.
Benim tatlım 30 dakikada pişti her fırın birebir değildir denetimli olun.
Pişen tatlımı fırından çıkarıyorum.
Birinci sıcağı çıkınca yağlı kağıdı tepsiden alıyorum şerbeti ne çok sıcak ne çok soğuk olsun ve tatlılarımızın üstüne gezdiriyoruz.
Bir kaşık yardımıyla tatlılarımıza şerbet döküyoruz yeterlice çeksin diye tatlılarımız şerbetlerini yeterlice çektiğinden emin olduğumuzda ben bir saat sonra tabaklara alıp cevizle istediğimiz formda süslüyoruz. Servise hazır.
Şerbetli Tatlıları Sevenleri Mest Edecek Nefis Kadayıflı Cevizli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 su bardağı kavrulmuş kadayıf (hazır marketlerden aldıysanız yeniden kavurmanız gerekir)
2 çorba kaşığı sıvı yağ(kadayıfları kavurmak için)
Yarım çay bardağı sıvı yağ
125 gram oda ısısında tereyağı yahut margarin
1 adet yumurta
2 çorba kaşığı pudra şekeri
2 çorba kaşığı irmik
Yarım su bardağı rondodan çekilmiş ceviz (Fındık varsa onu da kullanabilirsiniz)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağından bir parmak eksik un (Herkeste birebir gitmeyebilir denetimli olun)
Şerbeti için
3su bardağı su
3 bardağı şeker
Çeyrek limon (bardak ölçüm 200ml)
Şerbetli Tatlıları Sevenleri Mest Edecek Nefis Kadayıflı Cevizli Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle tavaya sıvı yağımızı alıp ateşe alalım kadayıfı kavurmaya başlıyalım bu süreci yaparken tavanın başından ayrılmıyalım.
Altın sarısı renk alan kadayıfı öbür bir kaba alıp soğumaya bırakalım ben balkona bıraktım çabuk soğudu.
Genişçe bir kabın içine oda ısısındaki yağımızı sıvı yağımızı, yumurtayı, pudra şekeri, irmiği ,cevizi alalım
Bir bardak un ekleyip kaşık yardımıyla karıştıralım.
Kadayıfımızı daha sonra kabartma tozumuzu, vanilyayı ekleyip ikinci bardaktaki unu denetimli bir halde ekleyelim nazik bir biçimde elimizle yoğuralım ki kadayıflar çok ufalanmasın.
Hamurdan küçük modüller alıp elimizde yuvarlayıp bir aparat yardımıyla şekillendirelim siz istedipini hali verebilirsiniz.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizelim.
Ve fırınımızı 170 dereceye verelim alt üst ayarda.
O esnada şerbet gereçlerimizi bir tencereye alıp incecik bir dilim limon da ekleyip ateşe alalım ısınmış fırına tatlılarımızı alalım denetimli bir halde pişirelim.
Kaynayan şerbetimizi yüksek ateşte 10 dakika daha kaynatıp ateşten alalım soğuması içün balkona alalım.
Benim tatlım 30 dakikada pişti her fırın birebir değildir denetimli olun.
Pişen tatlımı fırından çıkarıyorum.
Birinci sıcağı çıkınca yağlı kağıdı tepsiden alıyorum şerbeti ne çok sıcak ne çok soğuk olsun ve tatlılarımızın üstüne gezdiriyoruz.
Bir kaşık yardımıyla tatlılarımıza şerbet döküyoruz yeterlice çeksin diye tatlılarımız şerbetlerini yeterlice çektiğinden emin olduğumuzda ben bir saat sonra tabaklara alıp cevizle istediğimiz formda süslüyoruz. Servise hazır.
Şerbetli Tatlıları Sevenleri Mest Edecek Nefis Kadayıflı Cevizli Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı