Son konular

Şeyh Mualla (Geleneksel Hatay Yemeği)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Pir Mualla (Geleneksel Hatay Yemeği) Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı haşlanmış nohut
3 orta uzunluk doğranmış domates(ben kışlık hazırladığım kavanozlardan 1 kase kullandım)
1 orta uzunluk irice doğranmış soğan
1 kapya biber(ince doğranmış)
1 çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı salça
1 kahve fincanı zeytinyağı
İsteğe bağlı :
1 er çay kaşığı kuru nane ve toz kimyon
4- 5 adet patlıcan

Pir Mualla (Geleneksel Hatay Yemeği) Tanımı Yapılışı

Patlıcanlar alacalı soyularak acısı alınsın diye tuzlu suda bekletilir.
Öbür bütün materyaller bir kapta güzelce harmanlanarak hazır edilir.
Patlıcanlar uzunlamasına kesilir.
Tencereye bir kat patlıcan dizilir.
Üzerine harç dökülür ve en üst tekrar patlıcan dizilir.
En üste 2 -3 yemek kaşığı zeytin yağı gezdirilir, akabinde en kısık ateşte yaklaşık yarım saat 40 dk ortası pişirilir.
Çok lezzetli bir yemektir. Denemenizi tavsiye ederim.

Deneyeceklere şimdiden afiyetler olsun
 

Similar threads

  • Soru
Pir Mualla (Antakya Lezzeti) Tanımı İçin Gereçler 4 tane patlıcan 2 su bardağı yeşil mercimek 2 tane kuru soğan 3 tane orta uzunluk domates 1 tane kapya biber 1 baş sarımsak 1 dolu yemek kaşığı domates ve biber salçası 1 tatlı kaşığı tuz Kuru nane Pul biber 1 su bardağı zeytinyağı 2 su bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
22
  • Soru
Pratik Patlıcan Yemeği Tanımı İçin Gereçler 5 adet patlıcan 1 orta uzunluk soğan 2 adet orta uzunluk domates 2 dış sarımsak Yarım yemek kaşığı domates salçası Karabiber Tuz 1 çay bardağı sıcak su Kızartmak İçin Sıvı yağ Süslemek İçin Kıyılmış maydanoz Pratik Patlıcan Yemeği Tanımı Yapılışı Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Hatay Yordamı Babagannuş Mezesi (Videolu) Tanımı İçin Gereçler 4 adet orta uzunluk patlıcan 3 adet çarliston biber 3 adet kapya biber Tavayı yağlamak için zeytinyağı 1 orta uzunluk kuru soğan 3 diş sarımsak 1 yemek kaşığı domates salçası 1 orta uzunluk domates Yarım limonun suyu 1 tatlı kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
19
  • Soru
Fırında Etli Güveç Tanımı İçin Materyaller 1 adet orta uzunluk güveç kabı 3 adet patlıcan 2 adet kırmızıbiber (kapya) 400 gram dana eti yada kuzu eti Tat vermesi için kemik 2 adet kuru soğan 4 diş sarımsak 3 adet orta uzunluk patates 4 adet çarliston biber 1 tane kabak 5- 6 tane yaş fasulye...
Cevaplar
0
Görüntüleme
18
  • Soru
Şahane Bir Akşam Yemeği Tanımı İçin Materyaller 3 tane büyük patlıcan 6-7 orta uzunluk patates 2-3 tane kapya kırmızı biber 3-4 tane yeşil biber Kızartmak için sıvı yağ 400-450 gram kıyma 2 yemek kaşığı sıvı yağ 2 tane soğan 400 gram domates konserve yada domates 1.5 su bardağı su 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
Üst Alt