Son konular

Sıcak Su İle Salatalık Turşusu

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Sıcak Su İle Salatalık Turşusu Tanımı İçin Gereçler
Turşuluk salatalık
6-7 diş sarımsak
1 çay kaşığı tuzu
1 tatlı kaşığı iri tuz
3/4 (bir yarım+bir çeyrek) çay bardağı sirke
1 çay kaşığı toz şeker

Sıcak Su İle Salatalık Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Salatalıklarımızı güzelce yıkayıp zirvelerini temizliyoruz.
Akabinde kavanozlarımıza doldurabildiğimiz kadar salatalığı ortalarına sarımsak koyarak dolduruyoruz.
6-7 diş sarımsak kâfi olacaktır. (isteyen daha çok yada az koyabilir. ).
Daha sonra üzerine tepeleme bir tatlı kaşığı iri tuz, bir çay kaşığı limon tuzu, bir tatlı kaşığı şekeri koyup üzerine yarım çay bardağından biraz fazla sirke döküyoruz. Sirke ölçüsü isteğe bağlı değişebilir.
Kaynayan suyumuzu kavanozun zirvesine kadar doldurup ağızlarını sıkıca kapatıyoruz.
Akabinde aksi çevrili bir halde bir gün bekletip kiler dolabına kaldırabilirsiniz.Not: biz acılık katması için birer tane acı biber koyduk. Tercihe nazaran kullanabilirsiniz.
Afiyet olsun.

Sıcak Su İle Salatalık Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
Üst Alt