Sıcak Sütlü Limon Soslu Bulut Kek (Borcam Keki) Tanımı İçin Malzemeler
4 tane yumurta
125 gram tereyağı ya da margarin
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım limon kabuğu rendesi
2.5 su bardağı un
Üzerine :
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı limon suyu
2 tane orta uzunluk elma
Tarçın
Sıcak Sütlü Limon Soslu Bulut Kek (Borcam Keki) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kasenin içinde yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
Tereyağ ve süt tencereye alınarak tereyağı eriyene kadar kaynatmadan ısıtılıp kapatılır.
Çırpılan yumurtanın içine karıştırılarak eklenir ve biraz daha çırpılır.
Üzerine limon rendesi, kabartma tozu, vanilya ve elenen un eklenerek hoşta çırpılır.
Yağlanmış borcama harç dökülüp yaydırılır.
Elmalar soyulur ve çok ince olmayacak formda dilimlenir.
Dilimlerin çekirdek kısmı temizlenir ve kek harcının üzerine sırası ile dizilir.
Önceden ısıtılan 189 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Çıkınca soğuması beklenir.
Limon suyu ve pudra şekeri macun kıvamına gelene kadar karıştırılır ve ılıyan kekin üzerine fırça ile sürülür.
En son üzerine tarçın serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun
Sıcak Sütlü Limon Soslu Bulut Kek (Borcam Keki) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4 tane yumurta
125 gram tereyağı ya da margarin
Yarım su bardağı süt
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yarım limon kabuğu rendesi
2.5 su bardağı un
Üzerine :
3 yemek kaşığı pudra şekeri
3 yemek kaşığı limon suyu
2 tane orta uzunluk elma
Tarçın
Sıcak Sütlü Limon Soslu Bulut Kek (Borcam Keki) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kasenin içinde yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
Tereyağ ve süt tencereye alınarak tereyağı eriyene kadar kaynatmadan ısıtılıp kapatılır.
Çırpılan yumurtanın içine karıştırılarak eklenir ve biraz daha çırpılır.
Üzerine limon rendesi, kabartma tozu, vanilya ve elenen un eklenerek hoşta çırpılır.
Yağlanmış borcama harç dökülüp yaydırılır.
Elmalar soyulur ve çok ince olmayacak formda dilimlenir.
Dilimlerin çekirdek kısmı temizlenir ve kek harcının üzerine sırası ile dizilir.
Önceden ısıtılan 189 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Çıkınca soğuması beklenir.
Limon suyu ve pudra şekeri macun kıvamına gelene kadar karıştırılır ve ılıyan kekin üzerine fırça ile sürülür.
En son üzerine tarçın serpilerek servis edilir.
Afiyet olsun
Sıcak Sütlü Limon Soslu Bulut Kek (Borcam Keki) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı