Şifa Deposu Mor Soğan Turşusu Tanımı İçin Materyaller
5 adet mor soğan
1 adet limon
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı tane karabiber (isteğe nazaran artırabilinir)
Elma sirkesi kavanozun aldığı kadar
Şifa Deposu Mor Soğan Turşusu Tanımı Yapılışı
Evvel soğanları soyup çok iri olmayacak biçimde küp küp doğruyoruz.
Sonra çok bastırmadan kavanoza yerleştiriyoruz.
En son üzerine tane karabiber, kaya tuzunu ve dilimlenmiş limonları ekliyoruz.
Sonra kavanozun aldığı kadar sirke ekleyip kapaklarını kapatıyoruz.
Karanlık bir yerde yaklaşık 15 gün bekletip sonra afiyetle yiyoruz.
5 adet mor soğan
1 adet limon
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1 çay kaşığı tane karabiber (isteğe nazaran artırabilinir)
Elma sirkesi kavanozun aldığı kadar
Şifa Deposu Mor Soğan Turşusu Tanımı Yapılışı
Evvel soğanları soyup çok iri olmayacak biçimde küp küp doğruyoruz.
Sonra çok bastırmadan kavanoza yerleştiriyoruz.
En son üzerine tane karabiber, kaya tuzunu ve dilimlenmiş limonları ekliyoruz.
Sonra kavanozun aldığı kadar sirke ekleyip kapaklarını kapatıyoruz.
Karanlık bir yerde yaklaşık 15 gün bekletip sonra afiyetle yiyoruz.