Şifa Deposu Nefis Balkabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
2 dilim balkabağı
2 adet havuç
1 soğan
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Toz zencefil
Toz zerdeçal
Üzerini geçecek kadar sıcak su
1 su bardağı et suyu
Zeytinyağı
Şifa Deposu Nefis Balkabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kabakları temizleyip küp şeklinde doğruyoruz ve yıkıyoruz.
Tencereye kabakları ekleyip zeytinyağı koyarak, havuçları, küp küp doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
Bir bardak et suyu, üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuzunu da ilave ediyoruz, sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Pişmeye bırakıyoruz.
Blenderdan geçirip ve baharatlarını ilave ediyoruz.
Kısık ateşte beş dakika daha kaynatıyoruz, en son etkisini göstermesi için dövülmüş sarımsak ilave edip, altını kapatıyoruz. Sıcak sıcak tüketin.
Yerken limon sıkabilirsiniz. Ben çok yakıştırıyorum. Bu lezzet dolu şifalı balkabağı çorbasını ön yargılı olmadan, kesinlikle yapıp denemenizi tavsiye ederim. .
Şifa Deposu Nefis Balkabağı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
2 dilim balkabağı
2 adet havuç
1 soğan
3 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
Pul biber
Kimyon
Toz zencefil
Toz zerdeçal
Üzerini geçecek kadar sıcak su
1 su bardağı et suyu
Zeytinyağı
Şifa Deposu Nefis Balkabağı Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle kabakları temizleyip küp şeklinde doğruyoruz ve yıkıyoruz.
Tencereye kabakları ekleyip zeytinyağı koyarak, havuçları, küp küp doğradığımız soğanları kavuruyoruz.
Bir bardak et suyu, üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuzunu da ilave ediyoruz, sebzeler yumuşayana kadar kaynatıyoruz. Pişmeye bırakıyoruz.
Blenderdan geçirip ve baharatlarını ilave ediyoruz.
Kısık ateşte beş dakika daha kaynatıyoruz, en son etkisini göstermesi için dövülmüş sarımsak ilave edip, altını kapatıyoruz. Sıcak sıcak tüketin.
Yerken limon sıkabilirsiniz. Ben çok yakıştırıyorum. Bu lezzet dolu şifalı balkabağı çorbasını ön yargılı olmadan, kesinlikle yapıp denemenizi tavsiye ederim. .
Şifa Deposu Nefis Balkabağı Çorbası Tarifi Fotoğraflı Yapılışı