Şifa Deposu Probiyotik Saurkant (Ekşi Lahana) Turşusu Tanımı İçin Materyaller
1 büyük uzunluk (1 kg kadar ) kırmızı lahana
Beyaz lahanada olur
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1-2 defne yaprağı
Yarım çay kaşığı tohum kimyon
Yarım çay kaşığı kişniş
5-6 adet tohum karabiber
1 adet havuç (kavanoz ağzına)
İçme suyu
Şifa Deposu Probiyotik Saurkant (Ekşi Lahana) Turşusu Tanımı Yapılışı
Lahananın dış kabuklarını soyup atalım.
Suya tutup yıkayalım.
Süzüldükten sonra orta irilikte doğrayalım.
Üzerine kaya tuzunu serpelim.
Elimizle alt üst karıştıralım.
Ağzını kapatıp 5-6 saat yada bir gece bekletelim.Kendi suyunu bırakıp yumuşasın.
Lahanayı dezenfekte ettiğimiz kavanoza dolduralım.
Ortalarına tohum baharatları serpelim.
Elimizle bastıralım içme suyunu üzerini geçecek kadar dolduralım.
Taşmayı önlemek için ağız kısmına havuçlardan uzun çubuklar yapıp çapraz kapatalım yada kavanoza sığacak büyüklükte kavanoz yada kase koyalım.
Ortada gazını açıp kaseye yada şişeye bastırarak lahanaların altta kalmasını sağlayalım.
Evvelce çok köpürecek sonra sakinleşecek.
Yaklaşık ortam ısısına nazaran 1 haftada turşumuz hazır.
Büsbütün doğal probiyotik turşumuz yemeye hazır.
Turşu olduktan sonra buzdolabında koruma edelim.
Bu turşu tam bir şifa salgın devrinde katiyetle evinizden eksik etmemeniz gereken bir besin.
1 büyük uzunluk (1 kg kadar ) kırmızı lahana
Beyaz lahanada olur
4-5 diş sarımsak
2 yemek kaşığı kaya tuzu
1-2 defne yaprağı
Yarım çay kaşığı tohum kimyon
Yarım çay kaşığı kişniş
5-6 adet tohum karabiber
1 adet havuç (kavanoz ağzına)
İçme suyu
Şifa Deposu Probiyotik Saurkant (Ekşi Lahana) Turşusu Tanımı Yapılışı
Lahananın dış kabuklarını soyup atalım.
Suya tutup yıkayalım.
Süzüldükten sonra orta irilikte doğrayalım.
Üzerine kaya tuzunu serpelim.
Elimizle alt üst karıştıralım.
Ağzını kapatıp 5-6 saat yada bir gece bekletelim.Kendi suyunu bırakıp yumuşasın.
Lahanayı dezenfekte ettiğimiz kavanoza dolduralım.
Ortalarına tohum baharatları serpelim.
Elimizle bastıralım içme suyunu üzerini geçecek kadar dolduralım.
Taşmayı önlemek için ağız kısmına havuçlardan uzun çubuklar yapıp çapraz kapatalım yada kavanoza sığacak büyüklükte kavanoz yada kase koyalım.
Ortada gazını açıp kaseye yada şişeye bastırarak lahanaların altta kalmasını sağlayalım.
Evvelce çok köpürecek sonra sakinleşecek.
Yaklaşık ortam ısısına nazaran 1 haftada turşumuz hazır.
Büsbütün doğal probiyotik turşumuz yemeye hazır.
Turşu olduktan sonra buzdolabında koruma edelim.
Bu turşu tam bir şifa salgın devrinde katiyetle evinizden eksik etmemeniz gereken bir besin.