Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tanımı İçin Gereçler
5-6 adet kabak
250 gram kıyma
1 kahve fincanı haşlanmış nohut
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sosu İçin
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Üzeri İçin
1 kase yoğurt
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabaklar çizilir, yıkanır, kurulanır. Yağda kızartılır. İç harcı için soğanlar yemeklik doğranır, kavrulur.
Salça ve kıyma ek edilir kavrulur. Haşlanmış nohut eklenerek biraz daha kavrulur. (Ben fotoğraflarda nohut yerine pirinç kullanmıştım, anlattığım tanımı daha sonra yaptım, enfes oldu)
Son olarak ince kıyılmış maydanoz ve baharatları eklenerek ocağın altı kapatılır. Kızarmış kabaklara iç harç doldurularak borcama dizilir.
Salçalı sıcak su kabakların altına dökülerek 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Pişen kabaklar yoğurtla servis edilir Afiyet olsun
5-6 adet kabak
250 gram kıyma
1 kahve fincanı haşlanmış nohut
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sosu İçin
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Üzeri İçin
1 kase yoğurt
Kızartmak İçin
Sıvıyağ
Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabaklar çizilir, yıkanır, kurulanır. Yağda kızartılır. İç harcı için soğanlar yemeklik doğranır, kavrulur.
Salça ve kıyma ek edilir kavrulur. Haşlanmış nohut eklenerek biraz daha kavrulur. (Ben fotoğraflarda nohut yerine pirinç kullanmıştım, anlattığım tanımı daha sonra yaptım, enfes oldu)
Son olarak ince kıyılmış maydanoz ve baharatları eklenerek ocağın altı kapatılır. Kızarmış kabaklara iç harç doldurularak borcama dizilir.
Salçalı sıcak su kabakların altına dökülerek 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Pişen kabaklar yoğurtla servis edilir Afiyet olsun