Son konular

Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tanımı İçin Gereçler
5-6 adet kabak
250 gram kıyma
1 kahve fincanı haşlanmış nohut
1 adet soğan
1 yemek kaşığı salça
Yarım demet maydanoz
Tuz
Karabiber
Pul biber
Sosu İçin
3 su bardağı sıcak su
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Üzeri İçin
1 kase yoğurt
Kızartmak İçin
Sıvıyağ

Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabaklar çizilir, yıkanır, kurulanır. Yağda kızartılır. İç harcı için soğanlar yemeklik doğranır, kavrulur.
Salça ve kıyma ek edilir kavrulur. Haşlanmış nohut eklenerek biraz daha kavrulur. (Ben fotoğraflarda nohut yerine pirinç kullanmıştım, anlattığım tanımı daha sonra yaptım, enfes oldu)
Son olarak ince kıyılmış maydanoz ve baharatları eklenerek ocağın altı kapatılır. Kızarmış kabaklara iç harç doldurularak borcama dizilir.
Salçalı sıcak su kabakların altına dökülerek 220 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirilir. Pişen kabaklar yoğurtla servis edilir Afiyet olsun
 

Similar threads

  • Soru
Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tarifi İçin Malzemeler 4 adet top kabak 100 gram kıyma 1 orta boy soğan 1 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Yarım çay bardağı pirinç Yarım çay bardağı zeytin yağı Yarım demet dere otu 5-6 dal maydanoz Bir kaç tane cherry...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Dolmaların Şahı (Şıhhil Mahşi) Tanımı İçin Materyaller 6 adet kabak İç gereci için; 200 gram kıyma 2 adet orta uzunluk soğan Maydanoz Haşlanmış nohut 1 yemek kaşığı salça Tereyağ yahut sıvı yağ Tuz Karabiber Pulbiber Dolmaların Şahı (Şıhhil Mahşi) Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTanımı Yazdır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Şıhıl Mahşi Tarifi İçin Malzemeler 6-7 adet kabak 2 adet soğan 3 yemek kaşığı zeytinyağı 300 gram kıyma 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 tutam ince kıyılmış maydanoz Yarım çay bardağı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı salça Tuz Kara biber Pul biber Kızartmak için; Sıvı yağ Sosu için; 1 yemek kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Şıhıl Mahşi Tanımı İçin Malzemeler 6 adet kabak İç harcı için; 400 gram kıyma 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet kuru soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 yemek kaşığı salça Karabiber, kimyon, pul biber, tuz 1 tutam maydanoz Salçalı sosu için; 1 su bardağı sıcak su Yarım yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
  • Soru
Pir El Mahşi ( Dolmaların Şahı ) Tanımı İçin Materyaller 1 kg baby kabak 500 gram kıyma 1 orta uzunluk soğan Tuz, karabiber 500 gram süzme yoğurt 1 adet yumurta 1 yemek kaşığı dolusu un 1 yemek kaşığı dolusu nişasta 2 su bardağı et suyu ( yoksa 1 paket bulyon ) 1 lt su Kızartmak için Sıvıyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
Üst Alt