Şıhıl Mahşi (Etli Kabak Dolması) Tanımı İçin Materyaller
12 adet ķüçük dolmalık kabak
2 adet domates
İç harcı için;
500 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 adet domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Şıhıl Mahşi (Etli Kabak Dolması) Tanımı Yapılışı
Dolmalık kabakları oyup içini boşaltalım.
Akabinde iç harcımızı hazırlayalım.İç harcı için.Bir tencereye 4 yemek kaşığı yağ koyalım.
Soğanları küp küp doğrayalım pembeleşene kadar kızartalım.
Üzerine domates doğrayıp ekleyelim.
Bir süre piştikten sonra haşlanmış nohutu da ekleyip karıştırıp kapağını kapatalım kısık ateşte pişirelim.
Akabinde kabaklarımızı iç harcı ile dolduralım.
Akabinde doldurduğumuz kabakları kızartalım.
Daha sonra fırın tepsisine dizelim.
Üzerine domates dilimleyip dizelim.
1 kaşık salçayı su ile karıştıralım akabinde kabakları dizdiğimiz tepsiye dökelim.
Evvelden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirelim.Kontrollü 30 dk pişirelim ( fırından fırına değisiklik gösterebilir ).
Afiyet olsun
12 adet ķüçük dolmalık kabak
2 adet domates
İç harcı için;
500 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 adet domates
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Şıhıl Mahşi (Etli Kabak Dolması) Tanımı Yapılışı
Dolmalık kabakları oyup içini boşaltalım.
Akabinde iç harcımızı hazırlayalım.İç harcı için.Bir tencereye 4 yemek kaşığı yağ koyalım.
Soğanları küp küp doğrayalım pembeleşene kadar kızartalım.
Üzerine domates doğrayıp ekleyelim.
Bir süre piştikten sonra haşlanmış nohutu da ekleyip karıştırıp kapağını kapatalım kısık ateşte pişirelim.
Akabinde kabaklarımızı iç harcı ile dolduralım.
Akabinde doldurduğumuz kabakları kızartalım.
Daha sonra fırın tepsisine dizelim.
Üzerine domates dilimleyip dizelim.
1 kaşık salçayı su ile karıştıralım akabinde kabakları dizdiğimiz tepsiye dökelim.
Evvelden ısıtılmış 150 derecelik fırında pişirelim.Kontrollü 30 dk pişirelim ( fırından fırına değisiklik gösterebilir ).
Afiyet olsun