Şıhıl Mahşi Tanımı İçin Materyaller
1 kg dolmalık kabak
İçi İçin
300 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Göz kararı maydanoz
Suyu İçin
1,5 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Kabakları Kızartmak İçin
Sıvı yağ
Üzeri İçin
1 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Sosu İçin
Tereyağı
Toz kırmızı biber
Şıhıl Mahşi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabaklarımızın içlerini oyup sıvı yağda kızartıyoruz akabinde içini yapıyoruz tavamıza sıvı yağımızı koyup kıymamızı güzelce kavuruyoruz.
Akabinde sırasıyla soğan nohut baharatlar ve son olarak maydanozu ek edip altını kapatıyoruz kızarttığımız kabaklarımızın içlerine doldurup borcamımıza diziyoruz.
Akabinde küçük sos tavasına sıvı yağ ve salçayı kavurup suyunu ekleyip kaynamasını bekliyoruz ve borcamımıza dolmalarımızın üzerine döküyoruz.
180 derecelik ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz sarımsaklı yoğurt ve kızdırdığımız tereyağlı toz biberimizi dökerek servis yapıyoruz afiyet olsun arkadaşlar
1 kg dolmalık kabak
İçi İçin
300 gram kıyma
2 adet kuru soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı salça
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pulbiber
Kimyon
Göz kararı maydanoz
Suyu İçin
1,5 yemek kaşığı salça
1 su bardağı su
Kabakları Kızartmak İçin
Sıvı yağ
Üzeri İçin
1 diş sarımsak
1 kase yoğurt
Sosu İçin
Tereyağı
Toz kırmızı biber
Şıhıl Mahşi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Kabaklarımızın içlerini oyup sıvı yağda kızartıyoruz akabinde içini yapıyoruz tavamıza sıvı yağımızı koyup kıymamızı güzelce kavuruyoruz.
Akabinde sırasıyla soğan nohut baharatlar ve son olarak maydanozu ek edip altını kapatıyoruz kızarttığımız kabaklarımızın içlerine doldurup borcamımıza diziyoruz.
Akabinde küçük sos tavasına sıvı yağ ve salçayı kavurup suyunu ekleyip kaynamasını bekliyoruz ve borcamımıza dolmalarımızın üzerine döküyoruz.
180 derecelik ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz sarımsaklı yoğurt ve kızdırdığımız tereyağlı toz biberimizi dökerek servis yapıyoruz afiyet olsun arkadaşlar