Son konular

Şıhıl Mahşi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Şıhıl Mahşi Tarifi İçin Malzemeler
6-7 adet kabak
2 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gram kıyma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Kara biber
Pul biber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 su bardağı su
Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt
2 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz

Şıhıl Mahşi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakları yıkayıp, dışını çatalla çiziyoruz. Ortadan iki kesip üst kısmını tatlı kaşığı ile alıp, ayırıyoruz. Kabağın içini bir aparatla güzelce güzelce temizleyip boşaltıyoruz, daha sonra kızgın yağda kızartıyoruz.
Soğanları küçük küçük doğrayıp, uygun bir tencereye alıyoruz, zeytinyağı salça ekleyip, kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
En son dolmalık fıstık, nohut ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip, tekrar karıştırıyoruz 1-2 dakika daha kavurup, ocaktan alıyoruz.
Kızarmış olduğumuz kabakların içini kıymalı harçla doldurup kabaktan ayırmış olduğumuz parça ile kapatıyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
Sosu için; salça ve naneyi bir tavaya alıyoruz su ilave edip ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz daha sonra dolmamızın üzerine gezdiriyoruz.
180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz fırından çıkardıktan sonrada üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip tepsimiz içindeki salçalı sudan üzerine gezdirip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Şıhıl Mahşi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Şıhıl Mahşi Tanımı İçin Materyaller 1 kg dolmalık kabak İçi İçin 300 gram kıyma 2 adet kuru soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 yemek kaşığı salça Sıvı yağ Tuz Karabiber Pulbiber Kimyon Göz kararı maydanoz Suyu İçin 1,5 yemek kaşığı salça 1 su bardağı su Kabakları Kızartmak İçin Sıvı yağ Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
3
  • Soru
Şıhıl Mahşi Tanımı İçin Materyaller 1 kilogram kabak 1 çay bardağı sıvı yağ 2 adet soğan (Yemeklik doğranmış) 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı domates salçası 500 gram dana kıyma 2 çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı pul biber 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 avuç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Şıhıl Mahşi (Etli Kabak Dolması) Tanımı İçin Materyaller 12 adet ķüçük dolmalık kabak 2 adet domates İç harcı için; 500 gram kıyma 2 adet kuru soğan 1 adet domates 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 çay kaşığı karabiber Tuz Şıhıl Mahşi (Etli Kabak Dolması) Tanımı Yapılışı Dolmalık kabakları oyup...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Şıhıl Mahşi (Dolmaların Şahı) Tanımı İçin Gereçler 5-6 adet kabak 250 gram kıyma 1 kahve fincanı haşlanmış nohut 1 adet soğan 1 yemek kaşığı salça Yarım demet maydanoz Tuz Karabiber Pul biber Sosu İçin 3 su bardağı sıcak su 1 yemek kaşığı salça Tuz Üzeri İçin 1 kase yoğurt Kızartmak İçin Sıvıyağ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Şıhıl Mahşi Tanımı İçin Malzemeler 6 adet kabak İç harcı için; 400 gram kıyma 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 2 adet kuru soğan 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 yemek kaşığı salça Karabiber, kimyon, pul biber, tuz 1 tutam maydanoz Salçalı sosu için; 1 su bardağı sıcak su Yarım yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
8
Üst Alt