Şıhıl Mahşi Tarifi İçin Malzemeler
6-7 adet kabak
2 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gram kıyma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Kara biber
Pul biber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 su bardağı su
Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt
2 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Şıhıl Mahşi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakları yıkayıp, dışını çatalla çiziyoruz. Ortadan iki kesip üst kısmını tatlı kaşığı ile alıp, ayırıyoruz. Kabağın içini bir aparatla güzelce güzelce temizleyip boşaltıyoruz, daha sonra kızgın yağda kızartıyoruz.
Soğanları küçük küçük doğrayıp, uygun bir tencereye alıyoruz, zeytinyağı salça ekleyip, kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
En son dolmalık fıstık, nohut ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip, tekrar karıştırıyoruz 1-2 dakika daha kavurup, ocaktan alıyoruz.
Kızarmış olduğumuz kabakların içini kıymalı harçla doldurup kabaktan ayırmış olduğumuz parça ile kapatıyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
Sosu için; salça ve naneyi bir tavaya alıyoruz su ilave edip ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz daha sonra dolmamızın üzerine gezdiriyoruz.
180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz fırından çıkardıktan sonrada üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip tepsimiz içindeki salçalı sudan üzerine gezdirip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Şıhıl Mahşi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
6-7 adet kabak
2 adet soğan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gram kıyma
1 su bardağı haşlanmış nohut
1 tutam ince kıyılmış maydanoz
Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı salça
Tuz
Kara biber
Pul biber
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Sosu için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı kuru nane
1 su bardağı su
Üzeri için;
2 su bardağı yoğurt
2 diş rendelenmiş sarımsak
Tuz
Şıhıl Mahşi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kabakları yıkayıp, dışını çatalla çiziyoruz. Ortadan iki kesip üst kısmını tatlı kaşığı ile alıp, ayırıyoruz. Kabağın içini bir aparatla güzelce güzelce temizleyip boşaltıyoruz, daha sonra kızgın yağda kızartıyoruz.
Soğanları küçük küçük doğrayıp, uygun bir tencereye alıyoruz, zeytinyağı salça ekleyip, kavuruyoruz. Daha sonra kıymayı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz tuz ve baharatlarını ekleyip karıştırıyoruz.
En son dolmalık fıstık, nohut ve ince kıyılmış maydanoz ekleyip, tekrar karıştırıyoruz 1-2 dakika daha kavurup, ocaktan alıyoruz.
Kızarmış olduğumuz kabakların içini kıymalı harçla doldurup kabaktan ayırmış olduğumuz parça ile kapatıyoruz tepsimize yerleştiriyoruz.
Sosu için; salça ve naneyi bir tavaya alıyoruz su ilave edip ocakta kaynayana kadar karıştırıyoruz daha sonra dolmamızın üzerine gezdiriyoruz.
180 derece fırında 30-35 dakika pişiriyoruz fırından çıkardıktan sonrada üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirip tepsimiz içindeki salçalı sudan üzerine gezdirip servis yapıyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Şıhıl Mahşi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı