Son konular

Siirt Perde Pilavı

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Siirt Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

Hamur için;
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Un
İç pilav için;
3 su bardağı pirinç
1 bütün tavuk
Çiğ badem (Tercihe göre miktar ayarlanır)
Kuş üzümü
5 türlü baharat
Tereyağı
Dış materyal;
Perde pilav tenceresi

Siirt Perde Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 2 yumurta, 2 yemek kaşığı yoğurt ve tuz ile yumuşak bir hamur elde ediyoruz (hamura katacağınız 3 damla üzüm sirkesi hamurunuzu daha çıtır ve lezzetli yapar)
Hazırladığımız hamuru üstünü kapatıp, dolapta dinlenmeye alıyoruz.
Bademleri haşlayıp, kabuklarını soyuyoruz.
Oda ısısına gelen tereyağ ile perde pilav tenceremizin için tamamen kaplıyoruz ve haşlanan bademleri ikiye ayırarak simetrik bir şekilde tenceremizin içine diziyoruz.
Haşladığımız bütün tavuğu geniş bir yerde kemiklerinden ve derisinden ayırıyoruz.
Pilavımızı tereyağında kavurup, üstüne kuş üzümlerini ekleyip, haşlanan tavuğun suyuyla pilavı pişmeye bırakıyoruz.
Bir sos tavasında ikiye ayrılan bademleri az bir sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Pişen pilavı da geniş bir yere alıp üstüne bademleri ekleyip 5 türlü baharatı 1 paket olarak ilave edip iyice karıştırıyoruz. Damak tadınıza göre baharat oranını yükseltebilirsiniz.
Dinlenen hamuru unladığımız tezgaha alıp tencere boyutunda açıyoruz ve tencerenin içine yerleştiriyoruz.
Sırasıyla tavuk – pilav – tavuk şeklinde katmanlar oluşturarak tenceremizi tamamen dolduruyoruz.
Tencerenin dışına sarkan hamurlarla üstünü tamamen kapatıyoruz.
Pişirme aşamasında tencerenin kapağı kapalı şekilde yaklaşık 50 dk alt-üst 180 derece de pişiriyoruz. Son 10 dk tencerenin kapağını alıyoruz ve tabanın kızarmasını bekliyoruz.
Kapağı açtıktan sonra 3-4 dilim tereyağı bırakmak tabanın daha çıtır olmasını sağlar.
Son olarak fırından çıkardığımız perde pilavını ters çevirerek derince bir yerde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Siirt Perde Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler İç pilavı için; 4 su bardağı pirinç 1 bütün tavuk 1 buçuk su bardağı çiğ badem (haşlanıp kabukları soyulmuş) 1 çay bardağı kuş üzümü 4 buçuk su bardağı tavuk suyu 1 tatlı kaşığı tarçın 1 tatlı kaşığı yenibahar 1 tatlı kaşığı karabiber Tuz Hamuru için; 3 adet...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Perde Pilavı Tanımı İçin Gereçler Pilav İçin 1, 5 göğüs tavuk 1 çay bardağı çiğ badem Arpa şehriye 3 su bardağı pirinç Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı tereyağı 1 tatlı kaşığı karabiber 1 paket beş türlü baharat Hamur İçin 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Perde Pilavı (Orta Asya) Tanımı İçin Malzemeler İç pilav materyalleri; 1 su bardağı pirinç ( 200 cc ölçüde bardak kullandım) 1 çorba kaşığı kuş üzümü 1 çorba kaşığı dolmalık fıstık 1 ‘ er çay kaşığı kimyon, yenibahar, tarçın, karabiber ve toz kırmızı biber 300 gram kemiksiz tavuk eti ( tavuğun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Milföylü Perde Pilav Tarifi İçin Malzemeler 1 paket milföy (20 adet perde pilav çıkacaktır) İçi için; 3 bardak pirinç 4 -5 su bardağı tavuk suyu( haşladığımız tavuk suyunu kullanacağız) 1 tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı karabiber Yarım çay kaşığı beş türlü baharat (isteğe bağlı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Siirt Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler Hamuru için; 2 adet yumurta 1 paket kabartma tozu Yarım tatlı kaşığı tuz 1 yemek kaşığı sirke Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı yoğurt Yarım çat bardağı su 1 kg un İç harcı için; 6 adet haşlanmış tavuk baget 1,5 su bardağı pirinç 1 çay kaşığı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
15
Üst Alt