Siirt Perde Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
Hamur için;
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Un
İç pilav için;
3 su bardağı pirinç
1 bütün tavuk
Çiğ badem (Tercihe göre miktar ayarlanır)
Kuş üzümü
5 türlü baharat
Tereyağı
Dış materyal;
Perde pilav tenceresi
Siirt Perde Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 2 yumurta, 2 yemek kaşığı yoğurt ve tuz ile yumuşak bir hamur elde ediyoruz (hamura katacağınız 3 damla üzüm sirkesi hamurunuzu daha çıtır ve lezzetli yapar)
Hazırladığımız hamuru üstünü kapatıp, dolapta dinlenmeye alıyoruz.
Bademleri haşlayıp, kabuklarını soyuyoruz.
Oda ısısına gelen tereyağ ile perde pilav tenceremizin için tamamen kaplıyoruz ve haşlanan bademleri ikiye ayırarak simetrik bir şekilde tenceremizin içine diziyoruz.
Haşladığımız bütün tavuğu geniş bir yerde kemiklerinden ve derisinden ayırıyoruz.
Pilavımızı tereyağında kavurup, üstüne kuş üzümlerini ekleyip, haşlanan tavuğun suyuyla pilavı pişmeye bırakıyoruz.
Bir sos tavasında ikiye ayrılan bademleri az bir sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Pişen pilavı da geniş bir yere alıp üstüne bademleri ekleyip 5 türlü baharatı 1 paket olarak ilave edip iyice karıştırıyoruz. Damak tadınıza göre baharat oranını yükseltebilirsiniz.
Dinlenen hamuru unladığımız tezgaha alıp tencere boyutunda açıyoruz ve tencerenin içine yerleştiriyoruz.
Sırasıyla tavuk – pilav – tavuk şeklinde katmanlar oluşturarak tenceremizi tamamen dolduruyoruz.
Tencerenin dışına sarkan hamurlarla üstünü tamamen kapatıyoruz.
Pişirme aşamasında tencerenin kapağı kapalı şekilde yaklaşık 50 dk alt-üst 180 derece de pişiriyoruz. Son 10 dk tencerenin kapağını alıyoruz ve tabanın kızarmasını bekliyoruz.
Kapağı açtıktan sonra 3-4 dilim tereyağı bırakmak tabanın daha çıtır olmasını sağlar.
Son olarak fırından çıkardığımız perde pilavını ters çevirerek derince bir yerde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Siirt Perde Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Hamur için;
2 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
Un
İç pilav için;
3 su bardağı pirinç
1 bütün tavuk
Çiğ badem (Tercihe göre miktar ayarlanır)
Kuş üzümü
5 türlü baharat
Tereyağı
Dış materyal;
Perde pilav tenceresi
Siirt Perde Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle 2 yumurta, 2 yemek kaşığı yoğurt ve tuz ile yumuşak bir hamur elde ediyoruz (hamura katacağınız 3 damla üzüm sirkesi hamurunuzu daha çıtır ve lezzetli yapar)
Hazırladığımız hamuru üstünü kapatıp, dolapta dinlenmeye alıyoruz.
Bademleri haşlayıp, kabuklarını soyuyoruz.
Oda ısısına gelen tereyağ ile perde pilav tenceremizin için tamamen kaplıyoruz ve haşlanan bademleri ikiye ayırarak simetrik bir şekilde tenceremizin içine diziyoruz.
Haşladığımız bütün tavuğu geniş bir yerde kemiklerinden ve derisinden ayırıyoruz.
Pilavımızı tereyağında kavurup, üstüne kuş üzümlerini ekleyip, haşlanan tavuğun suyuyla pilavı pişmeye bırakıyoruz.
Bir sos tavasında ikiye ayrılan bademleri az bir sıvı yağ ile pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
Pişen pilavı da geniş bir yere alıp üstüne bademleri ekleyip 5 türlü baharatı 1 paket olarak ilave edip iyice karıştırıyoruz. Damak tadınıza göre baharat oranını yükseltebilirsiniz.
Dinlenen hamuru unladığımız tezgaha alıp tencere boyutunda açıyoruz ve tencerenin içine yerleştiriyoruz.
Sırasıyla tavuk – pilav – tavuk şeklinde katmanlar oluşturarak tenceremizi tamamen dolduruyoruz.
Tencerenin dışına sarkan hamurlarla üstünü tamamen kapatıyoruz.
Pişirme aşamasında tencerenin kapağı kapalı şekilde yaklaşık 50 dk alt-üst 180 derece de pişiriyoruz. Son 10 dk tencerenin kapağını alıyoruz ve tabanın kızarmasını bekliyoruz.
Kapağı açtıktan sonra 3-4 dilim tereyağı bırakmak tabanın daha çıtır olmasını sağlar.
Son olarak fırından çıkardığımız perde pilavını ters çevirerek derince bir yerde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun
Siirt Perde Pilavı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı