Simit (Dışı Çıtır Çıtır Orjinal Sokak Simidi) Tanımı İçin Gereçler
2 ,5 su bardağı ılık su ( 500 ml )
1 yemek kaşığına yakin toz maya
Yahut yarım yaş maya (20 gram )
1 yemek kaşığı şeker (30 gram )
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı ( 25 gram )
2 tatlı kaşığı tuz (20 gram )
1 kg un
Karamel şerbeti için
1 su bardağı şeker
1 ,5 su bardağı su
Üstü için
Susam
Simit (Dışı Çıtır Çıtır Orjinal Sokak Simidi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak derin bir tencereye şekeri koyunuz ve karamel yapar üzere şekeri eritiniz benimki koyu karamel rengi. Fakat rengi kara olsun diyorsanız ayarını şeker köpürmeye başlayınca kadar yakınız sonra suyunu dikkatli bir halde ekleyiniz dikkat edin sıçrayabilir.
Sertleşen şeker yavaş yavaş eriyecektir eritildikten sonra ağzını kapatıp kenara koyun.
Sonra hamurunun üretimi için birinci olarak yoğurma kabınızın içine ılık sütü ,şekeri ve tereyağını ekleyip güzelce karıştınız.
En son tuzunu ve unu ekleyip sert bir hamur yoğurunuz üstünü streçle kapatıp 10 dakika bekletiniz.
Sonra hamuru 14 bezeye bölünüz tekrar üstünü streçle kapatıp 15 dakika daha bekleyiniz.
Daha sonra bezeleri silindir formunda uzatabildiniz kadar uzatınız ikiye katlayıp birbirine dolayınız iki ucunu birleştirip evvel şekerli suya sonra susama batırıp bir 15 dakika daha bekletiniz sonra tepsiye güzelce diziniz
100 derecelik fansız fırında 10 dakika tepsi mayası yapınız.
Sonra fırının derecesini 200 e çıkarıp fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.Not : pekmezle yapmak isteyenler için ölçü.Yarım su bardağı pekmez.Yarım su bardağı su.Pişirme mühleti fırından fırına değişir.
Simit (Dışı Çıtır Çıtır Orjinal Sokak Simidi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
2 ,5 su bardağı ılık su ( 500 ml )
1 yemek kaşığına yakin toz maya
Yahut yarım yaş maya (20 gram )
1 yemek kaşığı şeker (30 gram )
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı ( 25 gram )
2 tatlı kaşığı tuz (20 gram )
1 kg un
Karamel şerbeti için
1 su bardağı şeker
1 ,5 su bardağı su
Üstü için
Susam
Simit (Dışı Çıtır Çıtır Orjinal Sokak Simidi) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Birinci olarak derin bir tencereye şekeri koyunuz ve karamel yapar üzere şekeri eritiniz benimki koyu karamel rengi. Fakat rengi kara olsun diyorsanız ayarını şeker köpürmeye başlayınca kadar yakınız sonra suyunu dikkatli bir halde ekleyiniz dikkat edin sıçrayabilir.
Sertleşen şeker yavaş yavaş eriyecektir eritildikten sonra ağzını kapatıp kenara koyun.
Sonra hamurunun üretimi için birinci olarak yoğurma kabınızın içine ılık sütü ,şekeri ve tereyağını ekleyip güzelce karıştınız.
En son tuzunu ve unu ekleyip sert bir hamur yoğurunuz üstünü streçle kapatıp 10 dakika bekletiniz.
Sonra hamuru 14 bezeye bölünüz tekrar üstünü streçle kapatıp 15 dakika daha bekleyiniz.
Daha sonra bezeleri silindir formunda uzatabildiniz kadar uzatınız ikiye katlayıp birbirine dolayınız iki ucunu birleştirip evvel şekerli suya sonra susama batırıp bir 15 dakika daha bekletiniz sonra tepsiye güzelce diziniz
100 derecelik fansız fırında 10 dakika tepsi mayası yapınız.
Sonra fırının derecesini 200 e çıkarıp fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz.Not : pekmezle yapmak isteyenler için ölçü.Yarım su bardağı pekmez.Yarım su bardağı su.Pişirme mühleti fırından fırına değişir.
Simit (Dışı Çıtır Çıtır Orjinal Sokak Simidi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı