Son konular

Simit Görüntüsünde Lezzetli Pişi Tarifi

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Simit İmgesinde Lezzetli Pişi Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt 200 ml (eli yakmayacak ısıda
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket 10gr kabartma tozu
3 su bardağı un (340 gr kadar) denetimli dökün lütfen
Kızartmak için sıvı yağ
Üzeri için
8 yemek kaşığı susam
3-4 yemek kaşığı süt

Simit İmgesinde Lezzetli Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Herkese merhaba mutfağımı beğenilen geldiniz bugün sizlere simit imajında çok lezzetli pişi tanımı hazırladım umarım sizde nerede denediğinizde çok beğenirsiniz.
Karıştırma kabına sütü ve tuzu ekleyip tuz eriyinceye kadar karıştıralım öncelikle 2 su bardağı unu ve kabartma tozunu ek edelim ve karıştıralım geriye kalan bir bardak unu da yavaş yavaş ek ederek ele yapışmayan yumuşak kıvamda bir hamur yoğuralım hamuru 3-4 dakika şöyle elimizle eze eze güzelce yoğuralım.
Daha sonra 9 eşit kesime bölelim ve her bir parçayı elimizde yuvarlayıp beze haline getirelim tezgahın üzerini çok az unlayıp üzerine 1 adet bezeyi alalım ve merdane yardımıyla çay tabağı büyüklüğünde açalım.
Ortasını çay bardağına ağız kısmı ile bastırıp açalım içerisinden çıkan parçayı da sonradan kızartacağız.
Geriye kalan bütün hamuru bu halde hazırlayalım biçim verme süreci bittikten sonra 1 adet hamuru alalım evvel süte sonra susama bulayalım.
Ardından kızdırılmış çokça sıvı yağa bırakalım orta ateşte altı kızarıp kabarıncaya kadar bekleyelim.
Altı kızardıktan sonra öteki yüzüne çevirelim ve her iki yüzünü kızartalım buradaki en değerli nokta yağın ısısı orta ateşte kızartmaya dikkat edin yüksek ateşte kızartırsanız çarçabuk kızarayacaktır ve kabarma olmayacaktır buna dikkat edin.
Tüm hamuru kızarttıktan sonra sıcak sıcak tüketin afiyet olsun hoşça kalın kendinize yeterli bakın
Simit İmajında Lezzetli Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Mayasız Simit Pişi Tanımı İçin Malzemeler 1 adet yumurta 1 su b yoğurt 1 çay b sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 3 su bardağı un (Kontrollü ekleyin) 1 tatlı k tuz Bulamak için; 2 su b susam 1 su bardağı süt Kızartmak Sıvıyağ Mayasız Simit Pişi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Un hariç...
Cevaplar
0
Görüntüleme
17
  • Soru
Pişi Simit Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2.5 su bardağı un Üstü için; 2 yemek kaşığı süt Yarım su bardağı susam Pişi Simit Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle uygun bir kap alalım içerisine maya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Simit Tadında Pişi Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt Yarım çay bardağı su ︎1,5 yemek kaşığı sıvı yağ ︎1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı toz maya ︎2 çay kaşığı tuz ︎3,5 su bardağı un ︎100 gram kavrulmuş susam Kızartmak için; Sıvı yağ Simit Tadında Pişi Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Simit Pişi (Bunu Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler (bu tarifte 200 ml su bardağı kullandım.) Yarım su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su 1 paket instant maya 1 çorba kaşığı şeker 1 çay kaşığı tuz 3 su bardağından 1 parmak eksik un Bulamak için; Süt Bol susam Kızartmak için; Bol...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Simit Pişi Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı yoğurt 1 paket kabartma tozu isteğe bağlı karbonat 1 adet yumurta Göz kararı un Damak tadına nazaran tuz 1 su bardağı kadar susam Kızartmak için Sıvı yağ Simit Pişi Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır 2 su bardağı yoğurdu bi kaba alalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
Üst Alt