Simit Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabarma tozu
1 yumurta (Akı üstüne ayrılacak)
1,5 çay kaşığı tuz
4,5 su bardağı un (Göz kararı)
Yarım su bardağı beyaz susam (Tavada kavurulacak)
Simit Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Uygun bir kabın içerisine margarini (Oda ısısında yumuşasın) sıvı yağını yoğurdunu yumurta sarısını tuzunu alıp yeterlice karıştırıyoruz unu yavaş yavaş ek ediyoruz.
Kabartma tozunu ekliyoruz yarım su bardağı susamı kavurup kenara alıyoruz yumurta akını ayırıyoruz.
Yoğurmuş olduğumuz hamuru on dakika dinlendirdikten sonra evvel yumurta akına sonra kavurmuş olduğumuz susama batırıp tepsiye diziyoruz (Yağlı kağıdım olmadığı için tepsimi margarinle yağladım yapışmadı)
180 derecede ısıtmış olduğum fırına katıp yarım saat denetimli pişirelim afiyet olsun
Yarım paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabarma tozu
1 yumurta (Akı üstüne ayrılacak)
1,5 çay kaşığı tuz
4,5 su bardağı un (Göz kararı)
Yarım su bardağı beyaz susam (Tavada kavurulacak)
Simit Kurabiye Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Uygun bir kabın içerisine margarini (Oda ısısında yumuşasın) sıvı yağını yoğurdunu yumurta sarısını tuzunu alıp yeterlice karıştırıyoruz unu yavaş yavaş ek ediyoruz.
Kabartma tozunu ekliyoruz yarım su bardağı susamı kavurup kenara alıyoruz yumurta akını ayırıyoruz.
Yoğurmuş olduğumuz hamuru on dakika dinlendirdikten sonra evvel yumurta akına sonra kavurmuş olduğumuz susama batırıp tepsiye diziyoruz (Yağlı kağıdım olmadığı için tepsimi margarinle yağladım yapışmadı)
180 derecede ısıtmış olduğum fırına katıp yarım saat denetimli pişirelim afiyet olsun