Son konular

Simit Pişi (Bunu Mutlaka Deneyin)

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Simit Pişi (Bunu Mutlaka Deneyin) Tarifi İçin Malzemeler

(bu tarifte 200 ml su bardağı kullandım.)
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 paket instant maya
1 çorba kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
3 su bardağından 1 parmak eksik un
Bulamak için;
Süt
Bol susam
Kızartmak için;
Bol sıvı yağ

Simit Pişi (Bunu Mutlaka Deneyin) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Öncelikle hamurunun için geniş bir kabın içine süt, su, şeker ve mayayı alıp çırpalım.
Elemiş olduğunuz unu azar azar ekleyerek çırpıcıyla ya da bir kaşıkla karıştıralım.
Elimizle toparlanacak kıvama gelince azar azar un ekleyerek yoğuralım.
Tezgaha un serpip unumuzu toparlayalım. Yumuşak ve ele hafif yapışan bir hamur elde edelim.
Kabımızın içini çok az unlayalım ve hamurumuzu koyalım, üzerine de çok az un serpip streçleyelim.
Dışını örtüyle kaplayıp sıcak bir ortamda en az 50-60 dakika mayalandıralım.
Mayalanan hamurun havasını alalım ve unladığımız tezgaha alalım. Çok fazla müdahale etmeden beze yapalım.
Bezemizi önce 4 parçaya daha sonra her beze 2 parça olacak şekilde keselim. Yani toplamda 8 bezemiz olacak.
Bezeleri undan yardım alarak yuvarlayalım ve yine unladığımız bir yere koyup üzerlerine streç film örtüp 10 dakika kadar daha mayalandıralım.
Yaptığımız ilk bezeden başlayarak elimizi hafif unlayarak bezeyi elimizle bastırarak en az 10 cm genişliğinde açalım.
Açtığımız bezenin ortasını bir kahve su bardağı ile keselim.
Simit şekli verdiğimiz hamurun heryerini önce süte daha sonra susama bulayalım.
Yağlı kağıdın üzerine koyalım ve diğer bezeler içinde aynı işlemi uygulayalım.
Ortasından çıkan yuvarlak hamurlarıda süte ve susama batırıp yağlı kağıdın üzerine alalım.
Bu işlemi tamamlayınca tavaya bol yağ koyup ısıtalım.
Orta ateşte ilk yaptığımız simitten başlayarak teker teker simit pisimizin her iki tarafını da kızartalım.
Kızaran simit pisileri peçetenin üzerine alıp, yağını alalım.
Afiyetle yiyebilirsiniz.

Simit Pişi (Bunu Mutlaka Deneyin) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Simit Pişi Tanımı İçin Materyaller 1 çay bardağı su 1 çay bardağı süt 1 paket kuru maya 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 3-4 su bardağı kadar da un denetimli ekleyin Üzeri için; Yeteri kadar süt ve susam Simit Pişi Tanımı Yapılışı Not EkleTanımı Yazdır Hamur için tüm materyalleri geniş...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Pişi Simit Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2.5 su bardağı un Üstü için; 2 yemek kaşığı süt Yarım su bardağı susam Pişi Simit Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle uygun bir kap alalım içerisine maya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Dışı Çıtır İçi Pamuk Simit Pişi Tarifi İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt Yarım çay bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket instant maya Aldığı kadar un Bulamak için 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı susam Kızartmak için Sıvı yağ Dışı Çıtır İçi Pamuk Simit Pişi Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
16
  • Soru
Simit İmgesinde Lezzetli Pişi Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 200 ml (eli yakmayacak ısıda 1 tatlı kaşığı tuz 1 paket 10gr kabartma tozu 3 su bardağı un (340 gr kadar) denetimli dökün lütfen Kızartmak için sıvı yağ Üzeri için 8 yemek kaşığı susam 3-4 yemek kaşığı süt Simit...
Cevaplar
0
Görüntüleme
6
  • Soru
Simit Tadında Pişi Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı süt Yarım çay bardağı su ︎1,5 yemek kaşığı sıvı yağ ︎1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı toz maya ︎2 çay kaşığı tuz ︎3,5 su bardağı un ︎100 gram kavrulmuş susam Kızartmak için; Sıvı yağ Simit Tadında Pişi Tarifi Nasıl Yapılır? Not...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
Üst Alt