Simit Pişi Tanımı İçin Gereçler
Çay bardağı ölçüm 175 ml büyük uzunluktur
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket toz maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Yaklaşık 4, 4-5 çay bardağı)
Bulamak için;
1 kase susam
Yarım kase süt
Simit Pişi Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabına süt, su maya ve toz şekeri alıp karıştırıyoruz.
Üzerine tuz ve unu da ek ederek(kontrollü bir şekilde)hamuru toparlıyoruz. Hamur çok yumuşak kıvamlı çok hafif ele yapışan bir hamur olmalı.
Hamuru yoğurup üzerini kapatarak yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup dört eşit bezeye ayırıyoruz.
Susam ve sütü başka kaselere koyuyoruz.
Her bezeyi evvel süte sonra susama batırıyoruz.
Bezeleri ister elimizle isterseniz de merdane yardımıyla çok ince olmayacak formda açıyoruz.
Daha sonra yuvarlak bir kalıp ya da bardakla hamurdan daireler çıkarıyoruz.
Daha küçük bir kalıpla da çıkardığımız dairelerin orta kısımlarından daireler çıkarıp hamura simit formu veriyoruz.
Bütün hamurlar bitene kadar birebir sürece devam ediyoruz.
Tavaya sıvı yağ alıp pişilerimizi gerili önlü kızartıp havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz.Afiyet olsun.
Çay bardağı ölçüm 175 ml büyük uzunluktur
1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
1 paket toz maya
1 yemek kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un (Yaklaşık 4, 4-5 çay bardağı)
Bulamak için;
1 kase susam
Yarım kase süt
Simit Pişi Tanımı Yapılışı
Yoğurma kabına süt, su maya ve toz şekeri alıp karıştırıyoruz.
Üzerine tuz ve unu da ek ederek(kontrollü bir şekilde)hamuru toparlıyoruz. Hamur çok yumuşak kıvamlı çok hafif ele yapışan bir hamur olmalı.
Hamuru yoğurup üzerini kapatarak yaklaşık 45 dakika mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamuru biraz daha yoğurup dört eşit bezeye ayırıyoruz.
Susam ve sütü başka kaselere koyuyoruz.
Her bezeyi evvel süte sonra susama batırıyoruz.
Bezeleri ister elimizle isterseniz de merdane yardımıyla çok ince olmayacak formda açıyoruz.
Daha sonra yuvarlak bir kalıp ya da bardakla hamurdan daireler çıkarıyoruz.
Daha küçük bir kalıpla da çıkardığımız dairelerin orta kısımlarından daireler çıkarıp hamura simit formu veriyoruz.
Bütün hamurlar bitene kadar birebir sürece devam ediyoruz.
Tavaya sıvı yağ alıp pişilerimizi gerili önlü kızartıp havlu kağıt serili bir tabağa alıyoruz.Afiyet olsun.