Simit Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz yada yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım şu bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İçi için;
Kaşar peyniri
Üzeri için;
Sulandırılmış pekmez ve kavrulmuş susam
Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Simit poğaça tam fırın poğaçası oldu kesinlikle deneyin.
Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Tezgahta 5 10 dakika ortası düzgünce yoğurup 30 – 40 dk kapağını kapatıp, mayalandırın.
Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp üzerine bastırıp içine kaşar koyun ve kapatın.
Önce sulu pekmeze batırıp sonra susama bulayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine bıçakla çizikler atin.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı toz yada yaş maya
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Yarım şu bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
İçi için;
Kaşar peyniri
Üzeri için;
Sulandırılmış pekmez ve kavrulmuş susam
Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Simit poğaça tam fırın poğaçası oldu kesinlikle deneyin.
Kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edin.
Tezgahta 5 10 dakika ortası düzgünce yoğurup 30 – 40 dk kapağını kapatıp, mayalandırın.
Hamur mayalandıktan sonra mandalina büyüklüğünde bezeler alıp üzerine bastırıp içine kaşar koyun ve kapatın.
Önce sulu pekmeze batırıp sonra susama bulayın.
Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve üzerine bıçakla çizikler atin.
180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı