Simit Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için;
Kaşar peyniri
Bulamak için;
4 yemek kaşığı pekmez
1 ,5 su bardağı su
Kavrulmuş susam
Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alıyoruz, güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu 45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alıp elimizde hafif açıyoruz orta kısmına kaşar peyniri koyup güzelce kapatıp yuvarlak form veriyoruz.
Su ve pekmezi geniş bir kasede karıştırıp hazırladığımız poğaçaları birinci evvel pekmezli suya bandırıp, daha sonra susama buluyoruz.
Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonrada 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık su
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 adet yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçi için;
Kaşar peyniri
Bulamak için;
4 yemek kaşığı pekmez
1 ,5 su bardağı su
Kavrulmuş susam
Simit Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün gereçleri yoğurma kabına alıyoruz, güzelce karıştırıyoruz. Daha sonra yavaş yavaş un ek ederek hamurumuzu yoğuruyoruz yumuşak bir hamur elde ediyoruz hamurumuzu 45 dk mayalanmaya bırakıyoruz.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alıp elimizde hafif açıyoruz orta kısmına kaşar peyniri koyup güzelce kapatıp yuvarlak form veriyoruz.
Su ve pekmezi geniş bir kasede karıştırıp hazırladığımız poğaçaları birinci evvel pekmezli suya bandırıp, daha sonra susama buluyoruz.
Yağlı kağıt sermiş olduğumuz fırın tepsisine yerleştiriyoruz 15 dk tepsi mayası yaptıktan sonrada 200 derece fırında üzeri kızara kadar pişiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.
Simit Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı