Simit Poğaça Tanımı İçin Gereçler
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 buçuk yemek kaşığı sirke (Elma-üzüm)
1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine
İstediğiniz peynir tipinden ekleye bildiriniz
Ben beyaz peynir ve kaşar peynirinden yapıyorum azıcık lorla karıştırıp
Bazen isteğe nazaran nane ve pul biberde ekliyorum
Üzeri için
2 yemek kaşığı pekmez
1 buçuk 2 su bardağı kavrulmuş beyaz susam
Pekmezi açmak için
1 çay bardağı su
Simit Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin, sirke, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, şeker tuz ve kabartma tozunu yeterlice birbirine geçirip karıştıralım. Daha sonra denetimli bi biçimde unumuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hamuru 5 dk dinlendirmeye bırakıp iç harcı. Olan peynirimizi ve pekmezli su karışımımızı hazırlayalım.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alıp elimizin üstünde yada tezgah üzerinde bi hoş açıp ortasına peynir koyalım.
İki ucunu birleştirip ağzını kapatalım.
Evvel pekmez karışımına sonrasında.
Kavrulmuş susamlara düzgünce bulayıp yağlanmış fırın tepsisine alalım.
Tüm hamuru bu süreci uygulayıp daha sonra poğaçaların üstüne bıçak yardımıyla kesikler atalım. (çok derin olmasın).
Evvelden ısıtılmış fırında 20 dk kızarana kadar pişirip servis yapabilirsiniz.Hem pratik hem lezzetli hemde püf püf poğaçalarımız hazır.Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun
1 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
Yarım paket margarin
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 buçuk yemek kaşığı sirke (Elma-üzüm)
1 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine
İstediğiniz peynir tipinden ekleye bildiriniz
Ben beyaz peynir ve kaşar peynirinden yapıyorum azıcık lorla karıştırıp
Bazen isteğe nazaran nane ve pul biberde ekliyorum
Üzeri için
2 yemek kaşığı pekmez
1 buçuk 2 su bardağı kavrulmuş beyaz susam
Pekmezi açmak için
1 çay bardağı su
Simit Poğaça Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin, sirke, yumurta, yoğurt, sıvı yağ, şeker tuz ve kabartma tozunu yeterlice birbirine geçirip karıştıralım. Daha sonra denetimli bi biçimde unumuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuralım.
Hamuru 5 dk dinlendirmeye bırakıp iç harcı. Olan peynirimizi ve pekmezli su karışımımızı hazırlayalım.
Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde hamur alıp elimizin üstünde yada tezgah üzerinde bi hoş açıp ortasına peynir koyalım.
İki ucunu birleştirip ağzını kapatalım.
Evvel pekmez karışımına sonrasında.
Kavrulmuş susamlara düzgünce bulayıp yağlanmış fırın tepsisine alalım.
Tüm hamuru bu süreci uygulayıp daha sonra poğaçaların üstüne bıçak yardımıyla kesikler atalım. (çok derin olmasın).
Evvelden ısıtılmış fırında 20 dk kızarana kadar pişirip servis yapabilirsiniz.Hem pratik hem lezzetli hemde püf püf poğaçalarımız hazır.Şimdiden deneyen herkese afiyet olsun