Simit Tadında Pizza Tanımı İçin Materyaller
1 çay bardağı su
2 su bardağı süt Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
4 adet küp şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Yarım çay bardağı pekmez
1 su bardağı su
İç harcı için
Yeşil biber, sucuk, domates, kaşar rendesi (malzemeleri küçük küçük doğrayalım)
Bulamak için
2 su bardağı kavrulmuş susam
Simit Tadında Pizza Tanımı Yapılışı
Öncelikle ılık suyumuzu ve sütümüzü yoğurma kabımıza alalım. İçerisine mayayı da ekleyip eritelim.
Daha sonra sıvı yağ küp şeker ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
Daha sonra denetimli bir formda un ekleyerek ele yapışmayan lakin katı olmayan bir hamur elde edelim. Yaklaşık 8 bardak kadar un alıyor.
Hamurun mayalanması için 1 saat sıcak bir ortamda bekletelim.
Hamur mayalanırken susamımızı hazırlayım. Boş tavaya 2 su bardağı susam koyalım ve durmadan karıştırarak kavuralım. Daha sonra pekmezi suda açalım.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp tepsiye dizelim ve fırın mayası yapalım.
15-20 dakika mayalansa yetecektir. Mayalanan bezeleri alıp evvel pekmezli suya akabinde susama bulayalım ve tepsiye dizelim.
Tepsiye dizdiğimiz bezeleri çay bardağının tabanı ile fotoğraftaki üzere oyuklar açalım. Oyuklara iç harcımızdan doldurup tepsiye dizelim.
180 derece 20 dakika pişirelim.Afiyet olsun.
1 çay bardağı su
2 su bardağı süt Kullandığım bardak ölçüsü 200 ml
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket kuru maya
4 adet küp şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Üzeri için:
Yarım çay bardağı pekmez
1 su bardağı su
İç harcı için
Yeşil biber, sucuk, domates, kaşar rendesi (malzemeleri küçük küçük doğrayalım)
Bulamak için
2 su bardağı kavrulmuş susam
Simit Tadında Pizza Tanımı Yapılışı
Öncelikle ılık suyumuzu ve sütümüzü yoğurma kabımıza alalım. İçerisine mayayı da ekleyip eritelim.
Daha sonra sıvı yağ küp şeker ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
Daha sonra denetimli bir formda un ekleyerek ele yapışmayan lakin katı olmayan bir hamur elde edelim. Yaklaşık 8 bardak kadar un alıyor.
Hamurun mayalanması için 1 saat sıcak bir ortamda bekletelim.
Hamur mayalanırken susamımızı hazırlayım. Boş tavaya 2 su bardağı susam koyalım ve durmadan karıştırarak kavuralım. Daha sonra pekmezi suda açalım.
Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp tepsiye dizelim ve fırın mayası yapalım.
15-20 dakika mayalansa yetecektir. Mayalanan bezeleri alıp evvel pekmezli suya akabinde susama bulayalım ve tepsiye dizelim.
Tepsiye dizdiğimiz bezeleri çay bardağının tabanı ile fotoğraftaki üzere oyuklar açalım. Oyuklara iç harcımızdan doldurup tepsiye dizelim.
180 derece 20 dakika pişirelim.Afiyet olsun.