Simit Tanımı İçin Gereçler
9 su bardağı un
3 su bardağı su
1, 5 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı maya
Dış kısmı için;
1 su bardağı şeker
1, 5 su bardağı su
Susam
Simit Tanımı Yapılışı
Birinci olarak dış kısmı için gerekli olan sosumuzu hazırlayalım. Şekeri tencereye alalım.
Karamel yapar üzere rengi kahverengiye dönünce suyu ekleyelim.
Katılaşan şekerler eriyince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Hamuru için tüm materyalleri yoğurma kabına alıp, sıkı bir hamur yoğuralım.
Yarım saat dinlendirelim.
Mandalinadan biraz küçük bezeler yapıp 10 dakika daha dinlendirelim.
Bezelerin hepsini rulo formunda inceltelim.
Bir adedini alıp ortadan katlayıp simit formu verelim.
Hepsine tıpkı süreci yapıp birinci olarak şekerle hazırladığımız sosa, daha sonrada susama batıralım.
Tepsiye dizip evvelce ısıtılmış fırında alt-üst ayarda pişirelim.
100 derecede 10 dakika, daha sonra 200 derecede pişirelim. #simit ‘lerimiz hazır. Afiyet olsun
9 su bardağı un
3 su bardağı su
1, 5 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı maya
Dış kısmı için;
1 su bardağı şeker
1, 5 su bardağı su
Susam
Simit Tanımı Yapılışı
Birinci olarak dış kısmı için gerekli olan sosumuzu hazırlayalım. Şekeri tencereye alalım.
Karamel yapar üzere rengi kahverengiye dönünce suyu ekleyelim.
Katılaşan şekerler eriyince ocaktan alıp soğumaya bırakalım.
Hamuru için tüm materyalleri yoğurma kabına alıp, sıkı bir hamur yoğuralım.
Yarım saat dinlendirelim.
Mandalinadan biraz küçük bezeler yapıp 10 dakika daha dinlendirelim.
Bezelerin hepsini rulo formunda inceltelim.
Bir adedini alıp ortadan katlayıp simit formu verelim.
Hepsine tıpkı süreci yapıp birinci olarak şekerle hazırladığımız sosa, daha sonrada susama batıralım.
Tepsiye dizip evvelce ısıtılmış fırında alt-üst ayarda pişirelim.
100 derecede 10 dakika, daha sonra 200 derecede pişirelim. #simit ‘lerimiz hazır. Afiyet olsun