Simit Ve Açma Tarifi (Tek Hamurla)

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
35
Coin
256,935
Simit Ve Açma Tanımı (Tek Hamurla) İçin Gereçler
1 çay bardağı süt (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı su (oda sıcaklığında)
1 çay bardağından biraz az sıvı yağ
Yarım paket toz maya (5 gr)
2 tatlı kaşığı şeker
1, 5 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
1 çay bardağı pekmez (yarım su bardağı ile açılmış)
1 paket susam
Aldığı kadar un (2, 5 su bardağı kadar)

Simit Ve Açma Tanımı (Tek Hamurla) Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Yoğurma kabına süt, su, sıvı yağ, toz şeker ve maya eklenir maya eriyene kadar tel çırpıcı ile karıştırılır, 5 dk dinlendirilir.
Sıvı karışıma tuz eklenir, sonrasında denetimli biçimde un eklenerek yoğrulur hamur kıvam alınca son olarak tereyağı eklenir 3 dk daha yoğrulur.
Hamurumuz ele yapışmayan bir kıvama gelince mayalanması için bekletiyoruz, ben yarım saat beklettim kızım ivedi ettirdi, 50 dk mayalanma müddeti verilirse daha düzgün olur.
Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparıp, fotoğrafta eklediğim üzere şekillendirip evvel pekmeze, sonrasında susama batırıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin.
Öncede ısıtılmış 180 derece fırında yeterlice kızarana kadar pişirin, fırından alınca üzerine bez örtüp 5 dk bekletip afiyetle yiyebilirsiniz.
Not; açma içinde birebir hamuru simite verdiğim hali verip üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu ve susam serpiştirip pişirin bu kadarcık.
 

Similar threads

  • Soru
Tıpkı Hamurla Simit Ve Poğaça Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı sıvı yağ 1,5 paket toz maya 1 tane yumurta akı 1 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Üzeri İçin Çörek otu Susam 1 yemek kaşığı pekmez 1 çay bardağı su Yumurta sarısı 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
10
  • Soru
Simit Tadında Pamuk Açma Tanımı İçin Malzemeler 2 su bardağı ılık süt 1 su bardağı ılık su 2 yemek kaşığı yoğurt 1,5 çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı şeker 1 dolu tatlı kaşığı tuz 2 adet yumurta sarısı üzerine beyazı hamura 1 adet yaş maya Aldığı kadar un Hamuru açmak için 100 gram oda...
Cevaplar
0
Görüntüleme
13
  • Soru
Açma Simit Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı ılık su 7 gram kuru maya 1 yemek kaşığı toz şeker 150 ml krema Yarım su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı tuz Un Açma Simit Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Ilık süt, su, şeker ve kuru maya karıştırılıp 10-15 dk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
12
  • Soru
Karışık Tuzlular (Tek Hamurla 3 Çeşit) Tanımı İçin Malzemeler 250 gr margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı ılık su 2,5 yemek kaşığı şeker 2 yemek kaşığı sirke 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı mahlep (opsiyonel) Yaklaşık 4 su bardağı un 1 paket kabartma tozu Yarım tatlı kaşığı salça 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
14
  • Soru
Tek Hamurla Çeşit Çeşit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler 1 paket oda sıcaklığında margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 5 yemek kaşığı pudraşekeri 1adet yumurta 1 çay bardağı nişasta 1 paket vanilya ve kabartma tozu 1 çay bardağı hindistan cevizi Aldığı kadar un Üzeri için; Çikolata Pata süsleri Tek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
Üst Alt