Simit Tarifi İçin Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
5-5,5 su bardağı un
Üzeri için;
Pekmezli su
Kavrulmuş susam
Simit Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün malzemeleri derin bir kaba alıp 5-10 dk kadar ön mayalandırmak yapıyoruz.
Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu uzunca yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan hafif sert bir hamur olacak.
Daha sonra bir saat myayalandırmaya bırakıyoruz.
Hamurumuz mayalandıktan sonra 12 beze yapıyoruz.
Her bir bezeyi de iki eşit parçaya bölüp elimizle rulo yapıyoruz.
İki ucunu birleştirip simit şeklini veriyoruz.
Önce pekmezli suya sonra susama bulayıp tepsiye diziyoruz.
10 dk kadar tepside mayalandırıp önceden ısıtılmış fırında 180 derece de pişiriyoruz.
Pekmezli suyu göz kararı ayarladım yarım çay bardağı kadar anca kullanmışımdır.
Bir de kavrulmuş susamım yoktu tavada kısık ateşte kendim kavurdum. Deneyecek olanlara afiyet olsun
Simit Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket toz maya
1 tatlı kaşığı tuz
5-5,5 su bardağı un
Üzeri için;
Pekmezli su
Kavrulmuş susam
Simit Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Un hariç bütün malzemeleri derin bir kaba alıp 5-10 dk kadar ön mayalandırmak yapıyoruz.
Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamurumuzu uzunca yoğuruyoruz.
Ele yapışmayan hafif sert bir hamur olacak.
Daha sonra bir saat myayalandırmaya bırakıyoruz.
Hamurumuz mayalandıktan sonra 12 beze yapıyoruz.
Her bir bezeyi de iki eşit parçaya bölüp elimizle rulo yapıyoruz.
İki ucunu birleştirip simit şeklini veriyoruz.
Önce pekmezli suya sonra susama bulayıp tepsiye diziyoruz.
10 dk kadar tepside mayalandırıp önceden ısıtılmış fırında 180 derece de pişiriyoruz.
Pekmezli suyu göz kararı ayarladım yarım çay bardağı kadar anca kullanmışımdır.
Bir de kavrulmuş susamım yoktu tavada kısık ateşte kendim kavurdum. Deneyecek olanlara afiyet olsun
Simit Tarifi Fotoğraflı Yapılışı