Son konular

Simit

Konuyu Yükselt

theking

Yeni Üye
Katılım
31 Ocak 2020
Mesajlar
2
Tepkime
15
Puanları
38
Yaş
35
Coin
175,519
Simit Tanımı İçin Gereçler
1.5 su bardağı süt
150 gram tereyağ (oda sıcaklığındaki tereyağ)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket instant maya
Un ele yapışmayan bir hamur olucak 4 su bardağı ile başlayın muhtaçlığa nazaran devam edin
Dışı için
Yarım çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı susam

Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Dışı için şekeri eritelim su ile açalım. Soğumaya bırakalım.
Un ve mayayı karıştırıp ortayı açalım.
Süt ,yoğurt ,tereyağ ,toz şeker ilave edip yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur olucak. Yaklaşık 40dk mayalanmaya bırakalım.
Mayalandıktan sonra yuvarlak bezeler yapalım daha sonra görsellere nazaran form verelim.
En son olarak dışı için soğumaya bıraktığımız sıvıya biçim verdiğimiz hamuru batıralım.
Sonrada susama batıralım ve tepsiye alalım.
180 derecede yaklaşık 25dk pişirelim
Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

  • Soru
Simit Tanımı İçin Materyaller 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı kuru maya 1 tatlı kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz Un Üzeri için; Pekmez Kavrulmuş susam Simit Tanımı Yapılışı Uygun bir kaba su ,şeker ve mayayı koyun karıştıralım. 5 dakika...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Simit Tanımı İçin Gereçler 9 su bardağı un 3 su bardağı su 1, 5 yemek kaşığı tereyağ 1 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tuz 1 yemek kaşığı maya Dış kısmı için; 1 su bardağı şeker 1, 5 su bardağı su Susam Simit Tanımı Yapılışı Birinci olarak dış kısmı için gerekli olan sosumuzu hazırlayalım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Pişi Simit Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık süt 1 tatlı kaşığı kuru maya 1 çay kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 2.5 su bardağı un Üstü için; 2 yemek kaşığı süt Yarım su bardağı susam Pişi Simit Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Öncelikle uygun bir kap alalım içerisine maya...
Cevaplar
0
Görüntüleme
5
  • Soru
Kahvaltıya Sahura Dışı Çıtır İçi Yumuşak Simit Poğça Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı ılık su 1 su bardağı ılık süt 2 tatlı kaşığı şeker 1 tane yumurta 1 paket kuru maya Yarım çay bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı üzüm yahut elma sirke 1 tatlı kaşığı tuz 2 yemek kaşığı yumuşak tereyağ İçine...
Cevaplar
0
Görüntüleme
9
  • Soru
Alman Pastası Tanımı İçin Malzemeler 2 adet yumurta 150 gram tereyağ (oda ısısında) 1 paket instant kuru maya 1 su bardağı toz şeker 1 su bardağı ılık su 5 su bardağı un Kreması için; 3 su bardağı süt 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 5 yemek kaşığı şeker 1 yemek kaşığı tereyağ 1 paket...
Cevaplar
0
Görüntüleme
28
Üst Alt