Simit Tanımı İçin Gereçler
1.5 su bardağı süt
150 gram tereyağ (oda sıcaklığındaki tereyağ)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket instant maya
Un ele yapışmayan bir hamur olucak 4 su bardağı ile başlayın muhtaçlığa nazaran devam edin
Dışı için
Yarım çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı susam
Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Dışı için şekeri eritelim su ile açalım. Soğumaya bırakalım.
Un ve mayayı karıştırıp ortayı açalım.
Süt ,yoğurt ,tereyağ ,toz şeker ilave edip yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur olucak. Yaklaşık 40dk mayalanmaya bırakalım.
Mayalandıktan sonra yuvarlak bezeler yapalım daha sonra görsellere nazaran form verelim.
En son olarak dışı için soğumaya bıraktığımız sıvıya biçim verdiğimiz hamuru batıralım.
Sonrada susama batıralım ve tepsiye alalım.
180 derecede yaklaşık 25dk pişirelim
Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1.5 su bardağı süt
150 gram tereyağ (oda sıcaklığındaki tereyağ)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı yoğurt
1 paket instant maya
Un ele yapışmayan bir hamur olucak 4 su bardağı ile başlayın muhtaçlığa nazaran devam edin
Dışı için
Yarım çay bardağı toz şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı susam
Simit Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Dışı için şekeri eritelim su ile açalım. Soğumaya bırakalım.
Un ve mayayı karıştırıp ortayı açalım.
Süt ,yoğurt ,tereyağ ,toz şeker ilave edip yoğuralım yumuşak ele yapışmayan bir hamur olucak. Yaklaşık 40dk mayalanmaya bırakalım.
Mayalandıktan sonra yuvarlak bezeler yapalım daha sonra görsellere nazaran form verelim.
En son olarak dışı için soğumaya bıraktığımız sıvıya biçim verdiğimiz hamuru batıralım.
Sonrada susama batıralım ve tepsiye alalım.
180 derecede yaklaşık 25dk pişirelim
Simit Tanımı Fotoğraflı Yapılışı