Simit Tanımı İçin Materyaller
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
Üzeri için;
Pekmez
Kavrulmuş susam
Simit Tanımı Yapılışı
Uygun bir kaba su ,şeker ve mayayı koyun karıştıralım.
5 dakika bekletin maya aktifleşin akabinde süt ,yağ ,un ve tuzu ekleyin kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edelim.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalandıktan sonra hamuru karıştırın bezelere ayırın istediğin biçimi verelim.
Farklı bir kapta 1 bardak su ve 2 yemek kaşığı pekmezi açalım.
Yaptığınız simitleri evvel pekmezli suya sonra susama batıralım.
Evvelden ısıttığınız 200 derece fırına atın denetimli halde pişirelim.
Deneyeceklere afiyet olsun.
1 su bardağı ılık su
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı kuru maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Un
Üzeri için;
Pekmez
Kavrulmuş susam
Simit Tanımı Yapılışı
Uygun bir kaba su ,şeker ve mayayı koyun karıştıralım.
5 dakika bekletin maya aktifleşin akabinde süt ,yağ ,un ve tuzu ekleyin kulak göğsü yumuşaklığında hamur elde edelim.
Yoğurduğunuz hamurun üzerini örtün ve 1 saat mayalanmaya bırakalım.
Mayalandıktan sonra hamuru karıştırın bezelere ayırın istediğin biçimi verelim.
Farklı bir kapta 1 bardak su ve 2 yemek kaşığı pekmezi açalım.
Yaptığınız simitleri evvel pekmezli suya sonra susama batıralım.
Evvelden ısıttığınız 200 derece fırına atın denetimli halde pişirelim.
Deneyeceklere afiyet olsun.