Şipşak Pişi (5 Dakikada Kızartmaya Hazır) Tanımı İçin Materyaller
Fotoda göründüğü kadar yapmak için:
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un (kıvamı kulak göğsü olacak)
Tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Şipşak Pişi (5 Dakikada Kızartmaya Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Geniş bir kaba yoğurdumuzu ve kabartma tozumuzu alarak başlayalım ve bir kaşık yardımıyla karıştıralım.
İki yumurtayı da ek edip karıştırmaya devam ediyoruz.
Tuzumuzu daha sonrada unumuzu azar azar ek edip hamuru yoğuruyoruz, hamurumuz ele yapışmayacak ve kulak göğsü kıvamında olacak.
Ben hamuru 5 dakika dinlendiriyorum.
Daha sonra 3-4 beze haline getirip açıyorum.
Dilediğiniz formu verin ve kızdırıp altını biraz kıstığınız yağda iki taraflı kızartın lütfen yağın çok ta kızgın olmamasına dikkat edin. Dışı pişer içi çiğ kalır. Bunun için benim ocağım 1-9 ayarında ben 7 ayarını kullanıyorum.Afiyet bal şeker olsun.
Şipşak Pişi (5 Dakikada Kızartmaya Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Fotoda göründüğü kadar yapmak için:
1 su bardağı yoğurt
2 yumurta
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un (kıvamı kulak göğsü olacak)
Tuz
Kızartmak için;
Sıvı yağ
Şipşak Pişi (5 Dakikada Kızartmaya Hazır) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
Geniş bir kaba yoğurdumuzu ve kabartma tozumuzu alarak başlayalım ve bir kaşık yardımıyla karıştıralım.
İki yumurtayı da ek edip karıştırmaya devam ediyoruz.
Tuzumuzu daha sonrada unumuzu azar azar ek edip hamuru yoğuruyoruz, hamurumuz ele yapışmayacak ve kulak göğsü kıvamında olacak.
Ben hamuru 5 dakika dinlendiriyorum.
Daha sonra 3-4 beze haline getirip açıyorum.
Dilediğiniz formu verin ve kızdırıp altını biraz kıstığınız yağda iki taraflı kızartın lütfen yağın çok ta kızgın olmamasına dikkat edin. Dışı pişer içi çiğ kalır. Bunun için benim ocağım 1-9 ayarında ben 7 ayarını kullanıyorum.Afiyet bal şeker olsun.
Şipşak Pişi (5 Dakikada Kızartmaya Hazır) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı