Şipşak Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un (200 ml ‘lik bardakla yaklaşık 3 bardak kadar kullandım)
İçi için;
Lor peyniri
Ben peynirini hamurun içine atıyorum.
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Haşhaş
Çörek otu
Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına yoğurdu sıvı yağı, yumurta akını, tuz ve şekeri koyup, elinizle güzelce karıştırıyoruz.
Ardından kabartma tozu ve unu ek edip, kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru tezgahın üzerine alıp birkaç kere yoğuruyoruz.
İçine lor peynirini atıp 1-2 dk daha yoğuruyoruz.
Elimizle hal verdikten sonra ağızları açılmasın diye çatal yardımıyla bastırarak birleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında düzgünce pişiriyoruz. Afiyet olsun
Şipşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta (Sarısı üzerine)
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 adet kabartma tozu
Aldığı kadar un (200 ml ‘lik bardakla yaklaşık 3 bardak kadar kullandım)
İçi için;
Lor peyniri
Ben peynirini hamurun içine atıyorum.
Üzeri için;
Yumurta sarısı
Susam
Haşhaş
Çörek otu
Şipşak Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Yoğurma kabına yoğurdu sıvı yağı, yumurta akını, tuz ve şekeri koyup, elinizle güzelce karıştırıyoruz.
Ardından kabartma tozu ve unu ek edip, kulak göğsü kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
Hamuru tezgahın üzerine alıp birkaç kere yoğuruyoruz.
İçine lor peynirini atıp 1-2 dk daha yoğuruyoruz.
Elimizle hal verdikten sonra ağızları açılmasın diye çatal yardımıyla bastırarak birleştiriyoruz.
Üzerine yumurta sarısı sürüp evvelce ısıtılmış 180 derece fırında düzgünce pişiriyoruz. Afiyet olsun
Şipşak Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı