Son konular

Şipşak Pratik Pişi Tarifi

theking

Yeni Üye
Tepkime
16
Yaş
35
Coin
175,520
Şipşak Pratik Pişi Tanımı İçin Materyaller
2 adet yumurta
1 çay kaşığı yoğurt
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz u
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Kızartmak için
Yarım çay bardağı sıvı yağ

Şipşak Pratik Pişi Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
Un hariç bütün materyalleri bir yoğurma kabına alın karıştırın azar azar unu ek edin yumuşak bir hamur elde edin.
Hamurdan portakal büyüklüğünde modüller koparıp elinizle yuvarlayın.
Tezgah üzerinde un yardımıyla elinizle bastırarak tabak büyüklüğünde acın.
Tavaya sıvı yağın yarısını koyun ocağa alın kızgın yağda pişileri önlü gerili kızartın.
Yağ azaldıkça geri kalan yağı ek edin. Afiyet olsun.
 
Üst Alt