Şipşak Sosyete Mantısı Tarifi İçin Malzemeler
3 adet yufka (kişi başı 1 adet yufka)
200 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı kimyon karabiber
1 dolu çay kaşığı kaya tuzu
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Haşlama suyu için (2 su bardağı et suyu )ya da 2 su bardağı su
Yarım knorr tablet
Yoğurtlu sos için ;
250 gram süzme yoğurt
2 diş sarımsak tereyağlı
Sos için ;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Şipşak Sosyete Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymanın içine 1 adet kuru soğan rendelenir ,baharatları ve tuzu ilave edilip yoğurulur.
Yufkalar ikiye bölünür.
Yarım yufkaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı serpiştirilir.
Kesilen tarafına kıyma harcı 6 ya bölünüp 6’da 1’i uzunlamasına yerleştirilir.
Çok sık olmadan rulo şeklinde yuvarlanır .
Birer parmak kalınlığında yüzük şeklinde kesilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında açık pembe kızarana kadar 15-20 dakika pişirilir.
2 su bardağı tavuk ya da et suyu ya da iki bardak su kaynatılarak yarım knorr tablet içinde eritilip bir birkaç dakika kaynatılarak elde edilir.
Süzme yoğurda sarımsaklar ezilerek ilave edilir ve karıştırılır.
Tereyağlı sos için bir yemek kaşığı tereyağı ocakta eritip kızdırılır.
İçerisine 1 tepeleme çay kaşığı kırmızı toz biber ilave edilip yakmadan kavrulur.
Pişen mantılar servis tabağına alınır .
Üzerine 2 kepçe et suyu gezdirilir.
Arzuya göre sarımsaklı yoğurt ve son olarak kırmızı biberli yağ gezdirilir, sıcak olarak servis edilir ve afiyet olsun.
Şipşak Sosyete Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
3 adet yufka (kişi başı 1 adet yufka)
200 gram kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı kimyon karabiber
1 dolu çay kaşığı kaya tuzu
6 yemek kaşığı zeytinyağı
Haşlama suyu için (2 su bardağı et suyu )ya da 2 su bardağı su
Yarım knorr tablet
Yoğurtlu sos için ;
250 gram süzme yoğurt
2 diş sarımsak tereyağlı
Sos için ;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
Şipşak Sosyete Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Kıymanın içine 1 adet kuru soğan rendelenir ,baharatları ve tuzu ilave edilip yoğurulur.
Yufkalar ikiye bölünür.
Yarım yufkaya 1 yemek kaşığı zeytinyağı serpiştirilir.
Kesilen tarafına kıyma harcı 6 ya bölünüp 6’da 1’i uzunlamasına yerleştirilir.
Çok sık olmadan rulo şeklinde yuvarlanır .
Birer parmak kalınlığında yüzük şeklinde kesilerek yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir.
Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında açık pembe kızarana kadar 15-20 dakika pişirilir.
2 su bardağı tavuk ya da et suyu ya da iki bardak su kaynatılarak yarım knorr tablet içinde eritilip bir birkaç dakika kaynatılarak elde edilir.
Süzme yoğurda sarımsaklar ezilerek ilave edilir ve karıştırılır.
Tereyağlı sos için bir yemek kaşığı tereyağı ocakta eritip kızdırılır.
İçerisine 1 tepeleme çay kaşığı kırmızı toz biber ilave edilip yakmadan kavrulur.
Pişen mantılar servis tabağına alınır .
Üzerine 2 kepçe et suyu gezdirilir.
Arzuya göre sarımsaklı yoğurt ve son olarak kırmızı biberli yağ gezdirilir, sıcak olarak servis edilir ve afiyet olsun.
Şipşak Sosyete Mantısı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı