Son konular

Sirkeli Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır?

Konuyu Yükselt

SoruCevap

Yeni Üye
Katılım
17 Ocak 2024
Mesajlar
1
Çözümler
1
Tepkime
41
Puanları
318
Yaş
36
Coin
256,938
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma !
Sirkeli Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır? Sirkeli patlıcan kızartması yapmak için öncelikle taze ve sağlıklı patlıcanlar seçilmelidir. Patlıcanlar dilimlenip tuzlu suda bekletilmeli ve ardından iyice kurulanmalıdır. Bir tavada sıvı yağ kızdırılıp patlıcanlar altın rengi olana kadar kızartılmalıdır. Kızaran patlıcanlar kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağının süzülmesi sağlanmalıdır. Sirkeli sos için sirke, zeytinyağı, limon suyu, tuz ve baharatlar karıştırılmalıdır. Kızaran patlıcanlar servis tabağına alınarak üzerine sirkeli sos gezdirilmeli ve bir süre dinlendirilmelidir. Son olarak üzerine maydanoz ve nar ekşisi eklenerek servis yapılabilir. Afiyet olsun!
İçindekiler


Sirkeli Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır?

Sirkeli patlıcan kızartması yapmak için öncelikle patlıcanları hazırlamanız gerekmektedir. Patlıcanları alırken taze ve sağlam olanları tercih etmelisiniz. Patlıcanları yıkadıktan sonra sap kısmını kesip, dilimler halinde kesmelisiniz. Dilimlediğiniz patlıcanları tuzlu suyun içerisine koyarak yaklaşık 30 dakika bekletmelisiniz. Bu işlem patlıcanların acısını almak için önemlidir.
Patlıcanları bekletirken, kızartma sosunu hazırlayabilirsiniz. Bir kaba 1 su bardağı süt, 1 yemek kaşığı sirke, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek karıştırın. Bu sos patlıcanların kızartma işlemi sırasında kabarmasını sağlayacaktır.
Patlıcanları beklettikten sonra sudan çıkarıp, kurulamalısınız. Ardından patlıcanları kızartma sosuna batırarak iyice bulayın. Kızartma için uygun bir tavada sıvı yağı kızdırın ve patlıcanları tavaya alarak her iki tarafını da kızartın. Patlıcanlar altın rengini alana kadar kızartılmalıdır.
Kızartma işlemi tamamlandıktan sonra patlıcanları kağıt havlu serili bir tabağa alarak fazla yağını alabilirsiniz. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Sirkeli patlıcan kızartması, genellikle yoğurt veya domates sosu ile servis edilir. Afiyet olsun!


Sirkeli Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır?

Sirkeli Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır?
1. Patlıcanları dilimleyin.
2. Dilimlenmiş patlıcanları tuzlu suda bekletin.
3. Sirkeli su ile patlıcanları yıkayın ve süzün.
4. Patlıcanları kızgın yağda kızartın.
5. Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını süzün.


Sirkeli Patlıcan Kızartması Nasıl Yapılır?
Patlıcanları dilimleyin.
Dilimlenmiş patlıcanları tuzlu suda bekletin.
Sirkeli su ile patlıcanları yıkayın ve süzün.
Patlıcanları kızgın yağda kızartın.
Kızaran patlıcanları kağıt havlu üzerine alın ve fazla yağını süzün.
 

Similar threads

  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Beyaz patlıcan nasıl pişirilir? Beyaz patlıcan, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Bu lezzeti evde kolayca hazırlayabilirsiniz. İlk olarak beyaz patlıcanları yıkayın ve dilimleyin. Ardından dilimlenmiş patlıcanları tuzlu suda bekletin. Bu sayede...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Patlıcan Pane Tarifi İçin Malzemeler 3 adet büyük boy patlıcan 1 su bardağı un 1 su bardağı galeta unu 3 adet yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 çay kaşığı karabiber 3 su bardağı kızartma yağı Patlıcan Pane Tarifi Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Patlıcanların kabuklarını şerit şerit soyun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Karnıyarık Tanımı Pratik Lezzetli İçin Materyaller 6 adet patlıcan (Büyük uzunluk ise ikiye bölünebilir) Kıyma Harcı İçin 2 adet orta uzunluk soğan 2 adet orta uzunluk biber 2 adet orta uzunluk domates 2 diş sarımsak Tuz Karabiber Pulbiber 4/3 çay bardağı sıcak su 200 gram kıyma Sos İçin 1 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
  • Soru
Sevdiklerinle paylaşmayı unutma ! Antep Usulü Dolmalık Patlıcan Nasıl Kurutulur? Antep usulü dolmalık patlıcan nasıl kurutulur? İşte size adım adım anlattığımız yöntem. Öncelikle dolmalık patlıcanları güzelce yıkayın ve saplarını kesin. Ardından kurutma için uygun bir alanda güneşte bekletin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
30
  • Soru
Kızartma Yapmadan Fırında Patlıcan Oturtma Tanımı İçin Gereçler 500 gram kıyma 4 tane patlıcan 7 tane biber 2 tane domates 1 tane soğan 2 diş sarımsak Tuz Karabiber Kırmızı pul biber 1 yemek kaşığı salça 1,5 su bardağı su 3 yemek kaşığı sıvı yağ Kızartma Yapmadan Fırında Patlıcan Oturtma Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
7
Üst Alt