Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı İçin Gereçler
200 tereyağı yahut teremyağ
Oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım kahve fincanı şirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (1 yumurtanın sarısı ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
Susam ve çörek otu
4.5 su bardağı un
Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Un ve bir yumurtanın sarısı hariç tüm materyaller yoğurma kabına alınıp uygunca karıştırılır.
Un azar azar eklenip kulak göğsü kıvamında yoğurulur. Hamur 20 dakika dinlendirilir.
Fotoğraftaki üzere şekillendirilir. Üzerine 1 yumurta sarısı sürülüp çörek otu susam atılır.
25 dakika 170 derecede pişirilir. Afiyet olsun.
Elimde susam olmadığı için yalnızca çörek otu kullandım.
200 tereyağı yahut teremyağ
Oda sıcaklığında
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım kahve fincanı şirke
2 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta (1 yumurtanın sarısı ayrılacak)
1 paket kabartma tozu
Susam ve çörek otu
4.5 su bardağı un
Sirkeli Tuzlu Kurabiye Tanımı Yapılışı
Un ve bir yumurtanın sarısı hariç tüm materyaller yoğurma kabına alınıp uygunca karıştırılır.
Un azar azar eklenip kulak göğsü kıvamında yoğurulur. Hamur 20 dakika dinlendirilir.
Fotoğraftaki üzere şekillendirilir. Üzerine 1 yumurta sarısı sürülüp çörek otu susam atılır.
25 dakika 170 derecede pişirilir. Afiyet olsun.
Elimde susam olmadığı için yalnızca çörek otu kullandım.