Sirkeyle Mesken Üretimi Beyaz Peynir Tanımı İçin Malzemeler
4-5 litre süt
1 su bardağı sirke (Fark etmez)
1 yemek kaşığı kaya tuzu
Sirkeyle Konut İmali Beyaz Peynir Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütümüzü süzüp ocağa alıyoruz kaynamasını bekliyoruz.
Bir taraftan 1 su bardağı sirkeye kaya tuzumuzu erimesi için koyuyoruz düzgünce erisin sütümüz kaynayınca bir taraftan karıştıralım.
Sirkemizi dökelim çabucak çürüyor aslında 5 dk da o denli karıştıralım.
Temiz beyaz tülbenti kevgirin üzerine serelim.
Kevgirin altına bi leğen koyalım suyu dökülmesin birazını kullanıcaz çürüyen sütümüzü tülbentin üzerine yavaşça dökelim.
Sonra bezi kenarlardan toplayarak bağlıyalım.
Üzerine tartı koyup 3-4 saat bekletelim peynirimiz olmuştur tükete bilirsiniz
Saklamak için dilimleyip kapaklı şişeye koyuyoruz.
Peynirin suyuna 1 yemek kaşığı kaya tuzu dökelim erisin.
şŞişemizin ağzına kadar doldurup dolapta 1 gece bekletelim istediğiniz vakit tükete bilirsiniz afiyet olsun
Sirkeyle Mesken İmali Beyaz Peynir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
4-5 litre süt
1 su bardağı sirke (Fark etmez)
1 yemek kaşığı kaya tuzu
Sirkeyle Konut İmali Beyaz Peynir Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Sütümüzü süzüp ocağa alıyoruz kaynamasını bekliyoruz.
Bir taraftan 1 su bardağı sirkeye kaya tuzumuzu erimesi için koyuyoruz düzgünce erisin sütümüz kaynayınca bir taraftan karıştıralım.
Sirkemizi dökelim çabucak çürüyor aslında 5 dk da o denli karıştıralım.
Temiz beyaz tülbenti kevgirin üzerine serelim.
Kevgirin altına bi leğen koyalım suyu dökülmesin birazını kullanıcaz çürüyen sütümüzü tülbentin üzerine yavaşça dökelim.
Sonra bezi kenarlardan toplayarak bağlıyalım.
Üzerine tartı koyup 3-4 saat bekletelim peynirimiz olmuştur tükete bilirsiniz
Saklamak için dilimleyip kapaklı şişeye koyuyoruz.
Peynirin suyuna 1 yemek kaşığı kaya tuzu dökelim erisin.
şŞişemizin ağzına kadar doldurup dolapta 1 gece bekletelim istediğiniz vakit tükete bilirsiniz afiyet olsun
Sirkeyle Mesken İmali Beyaz Peynir Tanımı Fotoğraflı Yapılışı